Lukáš Bauer trénuje polské lyžaře: Taková nabídka se neodmítá

Tým polských lyžařů je různorodý, říká trojnásobný olympijský medailista a trenér polské reprezentace běžců na lyžích Lukáš Bauer. Nyní se chystá na soustředění v polském Zakopaném, kde sportovce prvně potká. Pak se rozjedou kola přípravy.

„Byla to nabídka, která se po mých zkušenostech se závoděním neodmítá, přiznává Lukáš Baurer v rozhovoru s moderátorkou Zuzanou Burešovou.

Čtěte takéSledujte sportovní hosty na vlastní oči! Vysíláme živě každý den na dvou kamerách zde

Začátkem května začíná letní příprava lyžaře. Jedná se o méně náročné tréninky, ale už o letních prázdninách se zvyšuje intenzita, v září se pak začíná lyžovat na ledovcích. A v listopadu začínají první závody.

„Půl roku se připravujete bez možnosti kontrolovat výkonnost. Sníh nejsou kolečkové lyže,“ upozorňuje s tím, že příprava se skládá z běhu, jezdění na kole, posilování a celkově všestranné přípravy.

Po konci reprezentační kariéry vyjadřoval určité nesouhlasy s nastavením českého systému přípravy, a to byl také jeden z důvodů, proč postavil tým dálkových běžců. Jak sám ale říká, zášť vůči Českému svazu lyžování necítí.

„To, že s mnoha věcmi nesouhlasím, neznamená, že by jejich cesta nemusela být dobrá,“ uzavírá.

autoři: Zuzana Burešová , prh

Související