Linda Fruhvirtová hlásí první grandslamovou výhru kariéry. Jak se daří ostatním Češkám na US Open?

31. srpen 2022

Tenistka Linda Fruhvirtová se raduje z dalšího kariérního posunu. V sedmnácti letech se poprvé dokázala probojovat z kvalifikace do grandslamového turnaje. A teď k tomu ještě přidává premiérovou výhru v hlavní soutěži. Po výhře nad Číňankou Wang Sin-jü postoupila do druhého kola, ve kterém se utká s někdejší světovou jedničkou, Španělkou Garbině Muguruzaovou. Nejen její putování na turnaji US Open sleduje přímo v New Yorku reportér Radiožurnálu Sport Jaroslav Plašil.

Sedmnáctiletá tenistka Linda Fruhvirtová se poprvé zaradovala z grandslamové výhry a na US Open v New Yorku postoupila do druhého kola. Zřejmě není náhoda, že zatím největších výsledků dosahuje v Americe. „Je to samozřejmě super zahrát si s hráčkou z top 10, která vyhrála grandslamy. Na zápas se moc těším,“ těší se Linda Fruhvirtová na utkání se slavnou Španělkou, která dokázala vyhrát Roland Garros i Wimbledon, a před dvěma lety byla také ve finále Australian Open.

A bude to další velké utkání, které talentovaná česká tenistka zažije v Americe. Tam zatím vybojovala většinu významných výher kariéry. V Charlestonu dosáhla ještě jako patnáctiletá na první vítězství na elitním profesionálním okruhu WTA, letos zářila i na velkém podniku v Miami, kde po výhrách nad soupeřkami ze světové dvacítky, Belgičankou Elise Mertensovou a Běloruskou Viktorií Azarenkovou, prošla do osmifinále.

Z českých hráček přes úvodní kolo nepřešly pouze mladičká Sára Bejlek a Karolína Muchová. Ostatní tenistky pokračují pavoukem dále. 

Výsledky českých hráčů a hráček na US Open:

1. kolo:

Ženy: Petra KvitováErika Andreeva 2:0 na sety, Karolina Plíšková - Magda Linette 2:1 na sety, Kateřina Siniaková - Taylor Townsend 2:1 na sety, Sára BejlekLiudmila Samsonova 0:2 na sety, Fernanda Contreras Gomez - Barbora Krejčíková 0:2, Marie Bouzková - Linda Nosková 2:1 na sety, Karolína Muchová - Ajla Tomljanovic 0:2 na sety

Muži: Jiří Lehečka - Cristian Garin 1:3 na sety, Tomáš Macháč - Botic Van De Zandschulp 2:3 na sety, Jiří Veselý - Daniel Evans 0:3 na sety

Čtěte také

Poslouchejte každý den vysílání Radiožurnálu Sport a nenechte si ujít živé vstupy z utkání českých tenistek a také exkluzivní rozhovory, které přímo v New Yorku připravuje reportér Jaroslav Plašil. Která z českých hráček dokráčí ve Flushing Meadows do druhého týdne turnaje?

autoři: Jaroslav Plašil , Radiožurnál Sport , rej
Spustit audio

Související