Mladá česká tenistka Linda Fruhvirtová dál kráčí turnajem v Miami. Vyřadila hvězdnou Azarenkovou a čeká ji osmifinále

28. březen 2022

Šestnáctiletá Linda Fruhvirtová stále ohromuje tenisovou veřejnost. Na významném turnaji v Miami, jedním z těch největších hned po grandslamech, už dosáhla na osmifinále. Nad někdejší světovou jedničkou Azarenkovou vedla 6:2 a 3:0, když běloruská hráčka utkání vzdala. O postup do čtvrtfinále si česká tenisová naděje zahraje proti páté nasazené hráčce Španělce Badosové. Do stejné fáze turnaje se probojovala i Petra Kvitová, která vyzve Rusku Kuděrmětovovou. 

Viktoria Azarenková je šampionka, kterou jste jako malá sledovala v televizi. Jaké jsou dojmy z vašeho vzájemného zápasu, který neskončil úplně tradičně?

Je to nepopsatelné, je to úžasný a skvělý pocit. Dochází mi to pomalu a asi mi to dojde až v průběhu dalších dní. Vika je hráčka, kterou jsem sledovala v televizi, když vyhrála grandslamy a byla první na světě. Je neskutečné, že jsem proti ní měla šanci hrát a dokonce z toho zápasu vyjít jako vítěz.

Jste ten typ, který má rád velká pódia?

Určitě. Když jsem byla mladší a koukala jsem se na hráčky v televizi, tak jsem si říkala, že to je to, kde chci jednou být. A určitě se mi to líbí.

Teď vás čeká turnajová pětka Paula Badosaová. Jak se těšíte?

Je to další zápas proti velké hráčce. Bude to na velkém kurtu a neměla jsem moc šancí, si takové zápasy zahrát, takže se na to těším a dám do toho všechno, abych mohla zase vyhrát.

Bez čeho mladá česká tenisová naděje nevstoupí na kurt? Kdo z rodiny podporuje Lindu přímo v Miami? Sleduje žebříček WTA, ve kterém jí čeká jistý posun? Poslechněte si celý rozhovor s Lindou Fruhvirtovou po postupu do osmifinále!                           

autoři: Jaroslav Plašil , rej
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.