Jeden film, stejná kategorie, dvě nominace. Kdo uspěje na Českých lvech jako nejlepší herečka ve vedlejší roli?

O herečkách se říká, že se vzájemně moc rády nemají. To ale rozhodně neplatí o herečkách z filmu Všechno bude. Lenka Vlasáková a Eliška Křenková byly nominovány ve stejné kategorii na Českého lva a vzájemně na sebe nešetří chválou.

Eliška Křenková

Role Báry v road movie Všechno bude byla pro Elišku Křenkovou zatím jedna z nejtěžších, jaké hrála. „Bára je úplně jiný člověk než já a musela být proto hodně stylizovaná. Zároveň jsem hrála s ani ne patnáctieltýma klukama, kteří naopak museli být přirození. Najít správnou míru stylizace a přirozenosti, aby to nebilo do očí a každý jsme nehráli jiný film, bylo náročné,“ přiznává mladá herečka.

Natáčení pro ni bylo náročné i v jiném ohledu. V jedné ze scén si musela totiž vyměnit řízení za jízdy se 14letým Márou. Sama sice občas sedne za volant, ale úplně se za něj nehrne: „Myslím, že pro všechny zúčastněné je lepší, když jsem jenom pasažér,“ směje se.

 

Lenka Vlasáková

Z nominace Lenky Vlasákové na Českého lva ve stejné kategorii za stejný film měla Eliška Křenková neskrývanou radost: „Byla neskutečná! Až jsem se jí trochu – vlastně ani ne tak bála, spíš mi byla odporná.“

Talentovaný dětský herec, nebo zkušení harcovníci? Kdo získá Českého lva za mužský herecký výkon ve vedlejší roli?

Eliška Křenková, Jan František Uher a Tomáš Mrvík ve filmu Všechno bude

V sobotu večer se v pražském Rudolfinu budou vyhlašovat ceny pro nejlepší české filmaře – Český lev za rok 2018. Která jména se objevila v pětici nejlepších mužských výkonů ve vedlejší roli?

Lenka Vlasáková hraje ve filmu Všechno bude policistku, která vyslýchá jednoho ze dvou hlavních hrdinů. Její postava je podle ní „nenápadně ambiciózní, hravě mateřská a ke konci poměrně dospěle záludná“.

Pro herectví kolegyně ze stejného filmu Elišky Křeknové má Lenka Vlasáková zvláštní slabost. „Miluju její hluboký vnitřní prožitek a minimalistické herectví. V tom je absolutní mistr. A přestože je její projev minimalistický, tak já jako divák jasně čtu, co se v té postavě odehrává,“ popisuje herečka.

Jana Synková, Kristýna Boková a Tatiana Vilhelmová

Do boje o českého lva za nejlepší ženský herecký výkon ve vedlejší roli vstupují dále Jana Synková za ztvárnění babičky v rodinné komedii Chata na prodej, Kristýna Boková za sekretářku šéfa zahraniční rozvědky ve filmu Toman a Tatiana Vilhelmová za roli dcery Terezy v komedii Tátova volha.

Zajímá vás, kdo získal nominace v kategorii pro nejlepší mužský herecký výkon v hlavní roli? Poslouchejte Radiožurnál ve středu v 10.40.

autoři: Regina Květoňová , and
Spustit audio

Související