Jaroslav Dušek

23. prosinec 2009

"Léky nejím od roku 1991. Od doby, kdy jsem poprvé šel po žhavých uhlících," říká herec a moderátor Jaroslav Dušek, který je známý svou snahou o zdravý přístup k životu a životnímu prostředí. S moderátorkou Danielou Karafiátovou si proto v předvánočním vysílání Dopoledního Radiožurnálu povídal nejen o divadelních projektech, na kterých se v současné době podílí, ale přiblížil například i to, jak tráví Vánoce nebo proč se postí a pije jen destilovanou vodu. Ve čtvrtek 24. prosince bude hostem teolog, psychiatr a spisovatel Jaroslav Max Kašparů.

"Na mediální kampaně kolem hrozby epidemií nevěřím, ať už je to ta či ona chřipka. Vždycky když se zpětně ohlédnete, tak zjistíte, že šlo o bublinu," myslí si Jaroslav Dušek a dodává, že za mediálními kampaněmi je třeba také vidět zájmy farmaceutických firem, které usilují o návratnost investic vložených do vývoje léků.

"Zastávám názor, že je lepší se věnovat samouzdravným možnostem lidského těla, ať už je to půst, pohyb nebo veselá mysl. Jakmile vás začne někdo strašit a vy se bojíte, přestáváte být sama sebou a dostáváte se do vleku nějakých chytráků, dealerů léků, pak je to velice komplikované," vysvětluje známý herec a improvizátor.

S moderátorkou Danielou Karafiátovou mluvil také o tom, proč pije dva litry čisté vody denně nebo jak dlouho držel nejdéle půst. Povídali si však také o jeho současných nebo připravovaných divadelních projektech.

Známý herec před nedávnem natočil audio verzi knihy Dona Miguela Rize Čtyři dohody, podle níž vzniklo úspěšné divadelní představení v Klubu Lávka. Má za sebou také premiéru autorského divadelního představení neslyšících U výčepu, ve kterém účinkuje spolu s neslyšícími amatérskými herci.

Den před Štědrým dnem, kdy Jaroslav Dušek zavítal do studia Radiožurnálu, také nemohla nepadnout otázka, jak slaví Vánoce jeho rodina. A mnoho zajímavých dotazů pokládali oblíbenému herci a moderátorovi i posluchači. Z odpovědí Jaroslava Duška na ně se například dozvíte, co mají společného delfíni se starou aramejskou tradicí nebo jak by podle něj měly vypadat ideální učební osnovy. Poslechněte si celý rozhovor ze záznamu.

Záznam celého rozhovoru s Jaroslavem Duškem i s dalšími Hosty Radiožurnálu si můžete poslechnout v Rádiu na přání.

autor: and
Spustit audio