Hosté se pozvolna vrací do restaurací, problémem je nedostatek zaměstnanců, bilancuje šéf asociace Stárek
Restauratéři už nemusí kontrolovat hosty, jestli mají dokončené očkování nebo prodělali covid. Jak se to projevuje v tržbách? „Hosté utrácí stejně jako dříve. Loni propadlo 60 procent tržeb, ale nárůst je pozvolný,“ říká prezident Asociace hotelů a restaurací Václav Stárek, podle kterého je také problémem nedostatek zaměstnanců. „Období pandemie vytvořilo z našeho oboru nestabilní obor pro zaměstnance,“ říká s tím, že do gastronomických oborů se příliš zájemců nehlásí.
Související
-
Smejkal: Česká populace je promořenější, než jsme si mysleli. Začíná klesat i počet hospitalizací
V Česku ode dneška díky zlepšující se epidemické situaci začínají platit mírnější opatření proti koronaviru. Je rozvolňování podle odborníků na místě?
-
Česko rozvolňuje. Není to brzy? A co čekat od pandemie dál? Poslechněte si speciál Radiožurnálu
Přístup Česka k boji s covidem-19 se razantně mění. Kdy bude možné odložit respirátory? A jak to bude dál s očkováním? Poslechněte si speciální vysílání Radiožurnálu.
-
Chování Čechů poslední vlny nezměnily. Pětina neočkovaných stejně do restaurací chodila, říká Prokop
Jak se mění náš život během pandemie? Co přineslo povinné plošné testování? Proč klesá ochota k očkování a jaký dopad má pandemie na rodinný a pracovní život?
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.