Hosté se pozvolna vrací do restaurací, problémem je nedostatek zaměstnanců, bilancuje šéf asociace Stárek
20. únor 2022
Restauratéři už nemusí kontrolovat hosty, jestli mají dokončené očkování nebo prodělali covid. Jak se to projevuje v tržbách? „Hosté utrácí stejně jako dříve. Loni propadlo 60 procent tržeb, ale nárůst je pozvolný,“ říká prezident Asociace hotelů a restaurací Václav Stárek, podle kterého je také problémem nedostatek zaměstnanců. „Období pandemie vytvořilo z našeho oboru nestabilní obor pro zaměstnance,“ říká s tím, že do gastronomických oborů se příliš zájemců nehlásí.
Mohlo by vás zajímat
Nejposlouchanější
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka


Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.
Zprávy z iROZHLAS.cz
-
Vzdušné boje na Blízkém východě pokračují pátým dnem. Trump vyzval k evakuaci Teheránu
-
Kalousek: Stanjura lže, neřídí svůj resort nebo kombinace obojího. Lidsky ho ale chápu
-
Česko chce mít jednu z pěti evropských gigatováren AI. Stát bude muset investovat miliardy
-
Hlasování o nedůvěře. Část STAN zvažuje odchod ze sálu, chtějí se distancovat od bitcoinové kauzy