Hosté se pozvolna vrací do restaurací, problémem je nedostatek zaměstnanců, bilancuje šéf asociace Stárek
20. únor 2022
Restauratéři už nemusí kontrolovat hosty, jestli mají dokončené očkování nebo prodělali covid. Jak se to projevuje v tržbách? „Hosté utrácí stejně jako dříve. Loni propadlo 60 procent tržeb, ale nárůst je pozvolný,“ říká prezident Asociace hotelů a restaurací Václav Stárek, podle kterého je také problémem nedostatek zaměstnanců. „Období pandemie vytvořilo z našeho oboru nestabilní obor pro zaměstnance,“ říká s tím, že do gastronomických oborů se příliš zájemců nehlásí.
Mohlo by vás zajímat
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.
Zprávy z iROZHLAS.cz
-
Bodrý jako Menšík, schopný jako Richelieu. Mistr zákulisního vyjednávání Blažek pro ODS ‚stvořil‘ Fialu
-
Šedivý: Na mosty v Rusku zřejmě útočili Ukrajinci, chtějí narušit možnou operaci v Sumské oblasti
-
Ekonom o Blažkově kauze: Chyba není v nastavení bitcoinu. Problém je, že vládní složky kryjí zločince
-
Dukla zdolala v baráži Vyškov 2:1 po penaltách a udržela se v lize. Mezi elitou zůstávají i Pardubice