Hosté se pozvolna vrací do restaurací, problémem je nedostatek zaměstnanců, bilancuje šéf asociace Stárek

20. únor 2022

Největší audioportál na českém internetu

Během pandemie gastronomii spousta zaměstnanců opustila | Foto: licence Creative Commons Atribution-NonCommecial-NoDerivs 2.0 Generic, Paul Rysz

Restauratéři už nemusí kontrolovat hosty, jestli mají dokončené očkování nebo prodělali covid.  Jak se to projevuje v tržbách? „Hosté utrácí stejně jako dříve. Loni propadlo 60 procent tržeb, ale nárůst je pozvolný,“ říká prezident Asociace hotelů a restaurací Václav Stárek, podle kterého je také problémem nedostatek zaměstnanců. „Období pandemie vytvořilo z našeho oboru nestabilní obor pro zaměstnance,“ říká s tím, že do gastronomických oborů se příliš zájemců nehlásí.

autoři: Vojtěch Bidrman , prh

Mohlo by vás zajímat