Hosté roku 2009

Na Nový rok dopoledne mezi 10. a 11. hodinou připravil Radiožurnál výběr z hostů, se kterými si povídala moderátorka Lucie Výborná během roku 2009. Posluchači si tak mohli připomenout rozhovory s osobnostmi, jakými jsou například architektka Eva Jiřičná, spisovatel Ivan Kraus, režisér Tomáš Vorel nebo herečka Bára Hrzánová. V sobotu 2. ledna bude hostem zpěvačka Hana Zagorová.

S prozaikem, textařem, scenáristou a loutkohercem Ivanem Krausem si Lucie Výborná povídala v dubnu loňského roku o jeho práci i rodině, o životě nad poměry a nemravných prémiích, o loutkohraní s jeho ženou, ale také o politice.

"Eva Jiřičná je jako jógový dech, jemná, ale hluboká," napsala si Lucie Výborná do svého deníku po rozhovoru se známou architektkou, která Radiožurnál navštívila v květnu. S moderátorkou si povídaly nejen o architektuře a designu, ale také o díle Jana Kaplického nebo třeba o tom, proč neradi vyhazujeme staré věci.

Radiožurnál v loňském roce navštívil i belgický čokoládový mág Dominique Persoone. Ve vysílání škádlil gurmánské smysly posluchačů vyprávěním o svých kouzelných čokoládových variacích a Lucii Výbornou více než zaujal také jeho vynález čokolády na šňupání.

Do novoročního výběru hostů Lucie Výborné zařadil Radiožurnál i rozhovor s režisérem Tomášem Vorlem, s nímž si moderátorka povídala v květnu roku 2009 o filmování, homosexuálním divadle nebo světě PR manažerů, reklamních agentur a lobbingu.

Ve studiu Radiožurnálu v loňském roce naproti Lucii Výborné usedla také herečka Bára Hrzánová. S Lucií Výbornou mluvila třeba o tom, jak se jí pracuje s vlastním manželem, jak vzpomíná na své účinkování v Národním divadle, kde hrála po boku hereckých legend, nebo proč si nosí na jeviště talismany.

V dubnu roku 2009 přijala pozvání Lucie Výborné do dopoledního vysílání Radiožurnálu i zpěvačka Lucie Bílá. Povídaly si o její práci, o novinářích, ale i o tom, proč nemá ráda mobily nebo kde a jak hledá životní harmonii.

Kompletní záznamy rozhovorů se všemi hosty, kteří přišli do vysílání Dopoledního Radiožurnálu v roce 2009, si můžete poslechnout v Rádiu na přání.

Záznam celého výběru rozhovorů s loňskými hosty Lucie Výborné i s dalšími Hosty Radiožurnálu si můžete poslechnout v Rádiu na přání.

autor: and
Spustit audio