Hmyz necítí bolest, než ho zpracujeme, upadne do hibernace, říká Anežka Svobodová z cvrččí farmy
25. leden 2020
Nejde o nic jiného než o proteiny, lidé se nemusí bát, vysvětluje Anežka Svobodová ze společnosti, která se věnuje výrobě jídla z cvrččí mouky… V Thajsku provozují speciální farmu, kde, jak sama říká, pracují s hmyzem jako se surovinou – bolest necítí, a než ho zpracují, tak upadne do hibernace. „Mouka z cvrčků je vlastně proteinový prášek, nemá žádnou chuť,“ říká. Kdo jsou to etnovegetariáni? A jak se připravuje jídlo z hmyzu?
V Thajsku existuje spousta know-how jak chovat cvrčky, říká Anežka Svobodová, která má zkušenosti s chovem cvrčků na farmě v Thajsku.
Mohlo by vás zajímat
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor


Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.
Zprávy z iROZHLAS.cz
-
ŽIVĚ: Švýcaři hrají ve finále mistrovství světa proti USA 0:0. Radiožurnál Sport vysílá přímý přenos
-
ONLINE: ‚Rusko usiluje o další utrpení a zničení Ukrajiny.‘ EU volá po větším tlaku na Moskvu
-
Čapkova Kvetoucí louka se vydražila za 16,32 milionu korun. Úspěch zaznamenala také díla Josefa Lady
-
Na Olomoucku se srazil autobus s osobním autem. Řidič nadýchal přes 2 promile, 22 lidí bylo zraněno