Hmyz necítí bolest, než ho zpracujeme, upadne do hibernace, říká Anežka Svobodová z cvrččí farmy
Nejde o nic jiného než o proteiny, lidé se nemusí bát, vysvětluje Anežka Svobodová ze společnosti, která se věnuje výrobě jídla z cvrččí mouky… V Thajsku provozují speciální farmu, kde, jak sama říká, pracují s hmyzem jako se surovinou – bolest necítí, a než ho zpracují, tak upadne do hibernace. „Mouka z cvrčků je vlastně proteinový prášek, nemá žádnou chuť,“ říká. Kdo jsou to etnovegetariáni? A jak se připravuje jídlo z hmyzu?
Související
-
Moučné červy vybírejte nejsvětlejší. Chutnají nejlépe! radí...
Vytvořte z ruky misku, naplňte ji hmyzem, snězte ji – a do dalšího dne už nic jíst nemusíte. „Mělo by to poskytnout dostatečný přísun potravy pro člověka na jeden d...
-
Pavel Maurer o moučném červu: Po téhle pochoutce se určitě...
Známý gastronaut Pavel Maurer ochutnal různé speciality. Například francouzská žabí stehýnka nebo hada. Jednou se také zakousl do moučného červa. Jak mu chutnal? A ...
-
Hmyz na talíři hollywoodských hrdinů naznačuje, že by se mohl...
Nedávno jsem viděl tři krásné filmy, kde hrdinové jedli broučky: Indiana Jones, Šílený Max a Motýlek. Začnu Motýlkem – jedním z nejslavnějších a nejautentičtějších ...
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.