Hmyz necítí bolest, než ho zpracujeme, upadne do hibernace, říká Anežka Svobodová z cvrččí farmy
Nejde o nic jiného než o proteiny, lidé se nemusí bát, vysvětluje Anežka Svobodová ze společnosti, která se věnuje výrobě jídla z cvrččí mouky… V Thajsku provozují speciální farmu, kde, jak sama říká, pracují s hmyzem jako se surovinou – bolest necítí, a než ho zpracují, tak upadne do hibernace. „Mouka z cvrčků je vlastně proteinový prášek, nemá žádnou chuť,“ říká. Kdo jsou to etnovegetariáni? A jak se připravuje jídlo z hmyzu?
V Thajsku existuje spousta know-how jak chovat cvrčky, říká Anežka Svobodová, která má zkušenosti s chovem cvrčků na farmě v Thajsku.
Mohlo by vás zajímat
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.
Zprávy z iROZHLAS.cz
-
Kalifornie jako test, kam může Trump v demonstraci síly zajít. Otázky a odpovědi k dění v Los Angeles
-
Ve věku 82 let zemřel Brian Wilson, zakladatel a ‚vizionářský lídr‘ skupiny Beach Boys
-
Senát odmítl slovní hodnocení místo známek v prvních a druhých třídách, vadili i asistenti pedagoga
-
Není OSVČ jako OSVČ. Chudším živnostníkům bychom měli snížit daně, tvrdí sociolog Prokop