Hana Zagorová

Doma máme několik stromečků, říká se smíchem zpěvačka Hana Zagorová a vysvětluje, že její manžel, operní pěvec Štefan Margita se bez bohaté vánoční výzdoby jejich bytu neobejde. "Nejraději by slavil už v říjnu," směje se zpěvačka, která si přišla do sobotního Víkendového Radiožurnálu povídat s moderátorem Jiřím Chumem nejen o tom, jak probíhají oslavy u ní doma, ale také jak hodnotí uplynulý rok nebo jak se dívá na dnešní talentové soutěže pro mladé zpěváky typu Superstar. V neděli 3. ledna bude hostem režisér Jan Hřebejk.

Letošnímu předvánočnímu shonu se vyhnula, protože doprovázela manžela do New Yorku, kde vystupoval v Metropolitní opeře, a měla proto dostatek času sehnat dárky včas a bez každoročního stresu. "Jsem radši připravená než překvapená," dodává k tomu na otázku, zda raději řeší věci s předstihem, anebo je nechává na poslední chvíli.

A jaký pro ni byl uplynulý rok? "Nemyslím si, že by to byl rok, který bych si pamatovala do konce života. Nemyslím, že byl nějak obzvlášť výjimečný, i když už to, že tady sedíme, je senzační, protože by to všechno mohlo dopadnout daleko hůř," říká s pokorou zpěvačka.

Ekonomická krize se v uplynulém roce dotkla i její profese, ovšem ne nijak katastrofálně. Možná spíše naopak. "Protože se omezily zábavné pořady v televizi, je daleko víc koncertů a jsou všechny, nebo skoro všechny, vyprodané. A je úžasná odezva diváků," přibližuje s povděkem Hana Zagorová.

Jak se Hana Zagorová dívá na loňské události v politice? Proč podle ní získávají ocenění Zlatý slavík už několik let až desetiletí stále ti samí interpreti? Co všechno hraje v takovýchto anketách roli? Také tyto otázky položil známé zpěvačce moderátor Jiří Chum a zazněly i dotazy, které do studia zaslali posluchači. Odpovědi Hany Zagorové si můžete poslechnout v záznamu celého rozhovoru.

Záznam celého rozhovoru s Hanou Zagorovou i s dalšími Hosty Radiožurnálu si můžete poslechnout v Rádiu na přání.

autor: and
Spustit audio