Ester Ledecká s medailí na krku: Vlhčí oči? Prosím vás, já jsem úplná skála, se mnou to ani nehne

Ester Ledecká si v pondělí už potřetí pověsila na krk zlatou olympijskou medaili a na nejvyšším stupni vítězů si vyslechla českou hymnu. Reportér Radiožurnálu Sport Jakub Marek, který celý závod v přímém přenosu ve vysílání komentoval, ji exkluzivně vyzpovídal krátce po slavnostním ceremoniálu.

Ester, bezprostředně po závodě jste mluvila o tom, že vám to úplně nedochází, že máte tři zlaté olympijské medaile. Teď už s tou zlatou medailí na krku vám to už trochu dochází?

Připadá mi, že mám těžší krk trošku, takže už mi to začíná pomalu docházet. Byl to hrozně dlouhý den, krásný, ale dlouhý. A ještě asi bude, protože se budeme ještě teď v noci stěhovat do druhé vesnice, a doufám, že se dostanu co nejdřív do postele. Ale jsem ráda za to, co jsem dnes zažila. Bylo to skvělý.

I ten váš projev tady na pódiu byl mnohem emotivnější než při dojezdu, jestli jsem tomu nezahlédl i trošku vlhčí oči. Bylo to pro vás opravdu tak emotivní?

Vlhčí oči? Prosím vás, já jsem úplná skála, se mnou to ani nehne. (směje se)

Je to samozřejmě jiný, protože najednou stojíte na stupínku a máte čas přemýšlet, kdežto v cíli jsem ještě hlavou pořád v té jízdě a přemýšlím, co jsem třeba udělala špatně, co bych mohla udělat lépe a na čem bych mohla zapracovat. A tolik to přeci jen necítím. Teď je oslava, stoupá vlajka, hraje hymna… Je to fajn, no.

Co vám proběhlo hlavou na tom nejvyšším stupínku?

Čtěte také

Přemýšlela jsem, jestli se dívá maminka s dědou a s Jankem a s Jonášem a s Miškou. Ale vlastně ani nevím, jestli je nebude více bavit ten závod samotný, ostatně asi všechny fanoušky baví víc závod než ty ceremoniály. Jsem vděčná za každého fanouška, který to viděl a třeba se díval i na závod, protože přece jen vstávat takto brzo, to je hrozně krutý. Já to znám a je to strašně krutý a nevím, jestli bych udělala to samý. (směje se)

Pod stupni vítězů se sešlo poměrně dost lidí z Českého olympijského týmu. Vnímala jste tu podporu?

Udělali perfektní kotel, takže jsem si to užila s nimi a jsem ráda, že tady byl můj tým, který to mohl zažít. Jsem šťastná, že si to mohli užít se mnou.

autoři: Jakub Marek , and
Spustit audio

Související