Česká výprava slaví první zlato na hrách v Pekingu! Ester Ledecká ovládla obří paralelní slalom. Poslechněte si exkluzivní rozhovor

8. únor 2022

Ledecká jasně ovládla obří slalom snowboardistek na olympijských hrách v Pekingu a má už třetí zlatou olympijskou medaili. Její soupeřky v osmifinále, čtvrtfinále i semifinále upadly. Šestadvacetiletá Ledecká vybojovala třetí olympijský cenný kov v kariéře. Před čtyřmi lety v Pchjongčchangu slavila zlato na lyžích v superobřím slalomu a poté  triumfovala v paralelním obřím slalomu na snowboardu. S první českou medailistkou v Pekingu mluvila naše reportérka Barbora Kovaříková.

Jaký je to pocit být trojnásobnou olympijskou vítězkou?

Je to fajn. Pořád jsem ještě trochu hlavou v tom závodě, ale zatím je to docela dobré.

Vy jste absolutně dominovala. Kvalifikaci jste ovládla o dvě a půl vteřiny. Neříkali vám zase závodníci, abyste závodila v mužské kategorii?

Dnes se nikdo neozval. Kvalifikace byla fajn, předvedla jsem dvě dobré jízdy. Ve finále jsem byla poměrně konzistentní. Jsem ráda, že jsem si jezdila to svoje a soustředila jsem se. Bylo to fajn a dobře to dopadlo.

Vy jste si ve vyřazovacích jízdách volila červenou trať. Byla rychlejší?

Já nevím, bylo to těžké rozhodnout. Po prohlídce před finále jsme nevěděli, tak jsem se ptala kluků, jaké tratě si budou brát a Rado Yankov mi řekl, že by si vzal červenou, tak jsem si ji vzala. Bylo mi blbé vzít si modrou, když mi tak hezky poradil.

Jaký byl ten kopec? Váš servisman říkal, že je sníh hodně přemrzlý. Jaký je váš dojem?

Udělali fantastickou práci. Na kopci to bylo hodně konzistentní a moc se to nerozbíjelo. Tratě byly podobné, takže celý závod byl vyrovnaný. Moc děkuji organizátorům, že se snažili a udělali nám krásné závody. Moc mě to bavilo. Chtěla bych poděkovat taky celému mému týmu. 

Teď vás čeká přesun na lyže. S čím do závodů půjdete?

Je fajn, že tam půjdu se třemi zlatými medailemi. Uvidíme, jak to půjde. Máme na to jen dva dny, ale budu dělat všechno pro to, abych si ten nepořádek, co mám na pokoji, narvala do tašek. Doufám, že mi kluci pomůžou. To bude asi nejtěžší část toho přesunu. Večer půjdeme na vyhlášení, tak doufám, že se dostanu brzo do postele, protože ráno mám už trénink na super-G.

Nenechte si ujít olympijskou atmosféru, i když budete tou dobou zrovna v práci nebo na cestách, a poslouchejte sport na Radiožurnálu Sport. Naladíte nás na digitálních rádiích DAB+, na internetu nebo v televizní síti DVB-T2. A poslouchat Radiožurnál Sport můžete jednoduše také ze svého mobilního telefonu nebo tabletu v aplikaci mujRozhlas. Tam najdete také kompletní audioarchiv našeho vysílání.

autoři: Barbora Dvořáková , vla | zdroj: iRozhlas
Spustit audio

Související