Doteky víry - 16. 3.

16. březen 2008
Doteky víry

Každý člověk má k dispozici Bibli, prověřenou křesťanskou etiku a taky vlastní svědomí. Potřebuje opravdu definovat nové hříchy? Ptá se v nedělních Dotecích víry Eva Hůlková v rozhovoru s Pavlem Hoškem, religionistou a teologem Evangelické teologické fakulty UK. V dětství zatoužil být knězem, ale nakonec se z něj stal jeden z nejvýraznějších českých herců, milovaný a ctěný národem. Zavzpomínejte s námi na Radovana Lukavského... Francouzský prezident Nicolas Sarközy přišel s ideou "adopce" dětských obětí holocaustu ve školách - je to cesta? Odpověď hledá Jitka Gelnarová. Zatímco Johnny Cashovi slábly nohy i zrak, jeho víra sílila - podotýká Karel Vepřek v seriálu o tomto mágovi americké country music.

Výzvy přítomnosti: Nedávný teroristický útok na jeruzalémskou školu otřásl celým světem: osm mrtvých a další zranění, bezmocné civilní oběti. Pracovník ministerstva kultury Daniel Herman se shodou okolností ocitl v blízkosti této neblahé události. Jak ji vnímá Středoevropan? Jak se vyrovnává se strachem? S trvalým pocitem zákeřného nebezpečí? Jaké nejsilnější dojmy si odváží z opakovaných cest do Izraele, kam zdaleka nejezdí jenom jako turista, ale jako respektovaná osobnost křesťansko-židovských kruhů? Dozvíte se ve Výzvách přítomnosti v nedělních Dotecích víry.

autoři: ehů , Karel Vepřek , Lenka Svobodová
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.