Divoká příroda, čtyřkolky, vznášedla. Putin si vylepšuje image na dovolené

Rodinná dovolená, golf nebo výlety v přírodě – právě tak zpravidla své letní dovolené tráví i světoví politici. Ne vždy si ale v době volna jen jezdí odpočinout od státnických povinností. Mnozí státníci své zážitky z dovolených využívají ke zvýšení vlastní popularity. Naposledy se video z dovolené prezidenta Vladimira Putina objevilo na stránkách Kremlu.

Video zachycuje dvoudenní zastávku Vladimira Putina na jižní Sibiři. Prezidenta ukazuje, jak v divoké přírodě přebýval v dřevěných srubech, na vznášedlech nebo motorových člunech projížděl tamní řeky a jezera. „Lesy a hory překračoval buď pěšky, nebo na čtyřkolkách. Podle ruských médií se přitom živil jen tím, co sám ulovil,“ popisuje redaktor Zdeněk Novák.

Ryby ruský prezident chytal v divokých řekách, anebo spolu s ministrem obrany Sergejem Šojgu na v jezerech. Ať už s odhalenou hrudí, slunečními brýlemi a kloboukem s pomocí prutu nad hladinou, nebo pod ní, to už ve vojenské potápěčské kombinéze s pomocí harpuny.

Vladimir Putin ale není jediný světový politik, který se rád ukazuje v divoké přírodě. Kanadský premiér Justin Trudeau zaplavil internet už několikrát. Před rokem se s ním, polonahým, v národním parku v Québecu vyfotila procházející rodina, jindy se s odhalenou hrudí objevil jako surfař na cizí plážové svatbě. A když z jeho loňské rodinné dovolené v Karibiku nevznikla žádná fotka s odhalenou hrudí, média to překvapilo.

Trochu jinak volno tráví americký prezident Donald Trump. Momentálně je v New Jersey, kde sedmnáctidenní dovolenou vyplňuje hlavně hraním golfu. Oblibu tím ale nezískává. Za časté a poměrně drahé výlety za golfem na Floridu ho média spíš kritizují.

autor: znk
Spustit audio