David Suchařípa: Chtěl jsem být kuchařem, kosmonautem a fotbalistou

8. srpen 2005
Dva na jednoho

Pěkný dobrý den. Vladimír Kroc a Naděžda Hávová vás zdraví ze studia Českého rozhlasu na pražské Vinohradské třídě. Na rozdíl od D1, tedy té kolony, se právě rozjíždí pořad Dva na jednoho a následující půl hodinu s námi, doufejme, stráví herec David Suchařípa. Dobrý den. David Suchařípa se narodil před čtyřiceti lety v Praze. Vystudoval konzervatoř, také v Praze. Pak působil v mnoha oblastních divadlech. Mezi nejzásadnější angažmá řadí Hradec Králové, spolupráci s Vladimírem Morávkem a Jurákem Dajákem. Morávek ho obsadil jako Romea i krále Leara. Režisér Daják jako Hamleta. Od roku 1996 je David Suchařípa na volné noze. Působil v divadlech Na Fidlovačce, Bez Zábradlí, Činoherní klub, nebo Kalich. Teď o prázdninách za ním můžete vyrazit na Pražský hrad na letní Shakespearovské slavnosti. David Suchařípa má syna Daniela.

Moderátor (Vladimír Kroc): Nemohla by si, Naděždo, říci ještě jako Romea i krále Leara ještě jednou?

Moderátor (Naděžda Hávová): Nemohla.

Moderátor (Vladimír Kroc): My jsme totiž, Davide, to tady můžeme prozradit, jsme se sázeli, jestli to řekne. Tak jsme rádi, že se to nepovedlo.

Moderátor (Naděžda Hávová): Já jsem ráda, že jsem vám udělala radost.

Host (David Suchařípa): Jsme trošku škodolibí.

Moderátor (Vladimír Kroc): Vy jste, Davide, v mládí se rozhodoval mezi třemi povoláními. Měl to být kuchař na zaoceánském parníku, kosmonaut a nebo fotbalista. Nakonec jste se stal hercem. Povězte, hrála v tom roli rodinná tradice? Váš tatínek byl herec, dramaturg, divadelní teoretik a překladatel a také maminka vystudovala divadelní vědu a dramaturgii. Pracovala v Divadelních novinách. Takže rodina.

Host (David Suchařípa): No určitě, samozřejmě, protože jako ovlivnila mě rodina, protože my jsme se setrou chodili velmi často do divadla s rodiči i za rodiči. Takže prostě já jsem strávil dětství v divadelní šatně a to prostředí mě samozřejmě okouzlilo. Nicméně jako každý kluk jsem prostě chtěl, nebo sportuju do dnes a hrál jsem fotbal závodně leta letoucí. A tak mě napadlo, že bych byl fotbalista. Pak mě napadlo, že bych byl kosmonaut, ale to v tý době asi nebylo vůbec možný. To snad jedině ten Remek mohl dokázat. A potom ten kuchař na zaoceánském parníku. No mě přišel kuchař, jenom takovej, že je obyčejnej, ale když je na zaoceánském parníku, tak se dostane i do světa. A tak jsem to, to. A nakonec se teda ze mě stal herec, protože to bylo asi nejjednodušší cesta, no.

Moderátor (Vladimír Kroc): A nakonec se můžete vlastně občas do rolí jednotlivých těch profesí dostat.

Host (David Suchařípa): No to taky, no.

Moderátor (Vladimír Kroc): Mě by zajímalo, když jste zvažoval právě to herectví, jestli vám kmitlo hlavou i to, že svým způsobem může být handicap mít slavného otce v profesi?

Host (David Suchařípa): No právě když jsem zvažoval herectví, můj otec vůbec nebyl slavný. Prostě v 70. letech byl odveden z Prahy.

Moderátor (Vladimír Kroc): No jo vlastně. To bylo jedno.

Host (David Suchařípa): A hlavně nebyl hercem. Táta byl dramaturgem a divadelním kritikem a takže tohle to vlastně mě začalo pronásledovat sláva mého táty až někdy po Faunovi, což je rok 85, si myslím zhruba. Možná 4 a to ho znali jako, to ho začali poznávat lidi na ulici a tak dále.

Moderátor (Naděžda Hávová): Jak se otec díval na vaše rozhodnutí jít na konzervatoř?

Host (David Suchařípa): To podporoval, ale ono to bylo fakt složitý v tom, že jít studovat jinou školu prostě moje problémy s matematikou a na konzervatoři matematika, fyzika, chemie není, že jo. Takže to bylo takový jako jednodušší, no.

Moderátor (Naděžda Hávová): Já bych se ještě zastavila u toho kosmonauta. My jsme se před chvílí dozvěděli, že návrat amerického raketoplánu Discovery na zemi byl odložen na zítřek. Původní dnešní termín přistání, což bylo asi 10 hodin 46 minut středoevropského času byl kvůli špatnému počasí na Floridě napřed odložen o 90 minut, což je, já jsem to netušila, jeden oblet kolem země a pak pro dnešek docela zrušen. Sledujete pouť Discovery?

Host (David Suchařípa): Jo, tak určitě sleduju, ale ne tak nějak jako fanaticky. Takže jsem viděl dneska ve zprávách, že jsou všichni v pořádku, tak snad, snad to bude pravda.

Moderátor (Vladimír Kroc): Tak doufejme, že to dobře dopadne zítra.

Host (David Suchařípa): Tak.

Moderátor (Vladimír Kroc): Teď k tomu herectví. Před každým představením a teď cituji: Čekání na Godota seděl táta v koutě jako shrbený stařeček. Pokaždé jsem si říkal, že tentokrát to už opravdu nezahraje. Pak vyšel na jeviště a vypadal, že je mu o 20 míň. Vy jste takto vzpomínal na společné hraní s otcem v Bekettově hře Čekání na Godota. Hrál jste Vladimíra, váš tatínek Estragona. Co dává herci na jevišti takovou sílu, jak jste to popsal, že dojde k té změně?

Host (David Suchařípa): No já si myslím, že to je právě to jak táta hrál divadlo, že on prostě nepodváděl, ani to neuměl. To znamená, že on žil tu roli na jevišti. Na nic si nehrál. To znamená, že se z něj stal skutečně ten Estragon a to, že mu bylo zle třeba, protože mu pak praskly vředy, nebo prostě že mu nebylo hej, do zpěvu a tak dále, tak to z něj spadlo na tom jevišti. On tam byl fakt šťastnej na tom jevišti. To bylo vidět, že prostě i v posledním představení, který jsem viděl v divadle na Zábradlí a v Teplej, tak tam najednou prostě úplně jiný člověk, jo. A bylo vidět, že prostě tam je rád a že je šťastnej, no.

Moderátor (Naděžda Hávová): Říkal jste, táta svou roli na jevišti žil. Dá se tohle vůbec, to se asi nedá ne žádné herecké škole na konzervatoři naučit. Není nakonec zbytečné to studovat vůbec?

Host (David Suchařípa): No je, samozřejmě že je to zbytečný. Ne, není to úplně zbytečný, ale tomu se říká talent a to vám nikdo nemůže vás nemůže nikdo naučit, že jo. Takže ten buď máte, nebo nemáte.

Moderátor (Naděžda Hávová): Zdědil jste ho, Davide?

Host (David Suchařípa): Já nevím, to musí posoudit diváci. To těžko o sobě říct. Ale samozřejmě, že jsou herci, který hrajou technicky a jsou velmi dobří a lidi to nepoznají. Jó, jenom tam chybí něco prostě. Chybí tam něco, co je víc než prostě být jenom dobrý herec.

Moderátor (Vladimír Kroc): Čekání na Godota bylo jediné společné představení, které jste spolu dělali?

Host (David Suchařípa): No bohužel ano, no.

Moderátor (Vladimír Kroc): Vy jste si prý tu hru Samuela Beketta doslova vyboxoval, než jste se s tátou společně postavili na jeviště, tak to trvalo 2 roky, tuším. Proč tak dlouhá anabáze?

Host (David Suchařípa): No to celý začalo tím, že jsme seděli v hospodě a já jsem, protože já jsem to chtěl dělat původně s někým úplně jiným a nevěděl jsem ani co, tak jsem se táty ptal jako, co by šlo pro dva lidi, aby. Říkal jsem mu téma jak by to mělo být a on říkal, že Čekání na Godota.

Moderátor (Naděžda Hávová): Takže to byl tátův nápad?

Host (David Suchařípa): To čekání na Godota byl tátův nápad. A já jsem pak vlastně říkal a proč vlastně bych to dělal s někým jiným? Tak jsem se zeptal táty, jestli by to nechtěl se mnou dělat a on říkal: A kde? A já jsem říkal, no to někde seženeme. No a pak následovaly různý prostě jakoby nápady na režiséry a pak jsem s tím obcházel nějaký prostory, ale ty prostory, který vyhovovaly. Já jsem chtěl intimní, menší prostor, takže aby to vyhovovalo tomu představení. Takže nakonec prostě jsme díky panu Procházkovi, který nám dal prostor v Činoherním klubu, tak jsme tam zakotvili a hráli jsme to strašně dlouho a myslím si, že docela úspěšně.

Moderátor (Vladimír Kroc): Váš tatínek v červnu zemřel. Dovedete si představit, že byste tu hru hrál s někým jiným než s ním?

Host (David Suchařípa): Jako před tím? Teďko?

Moderátor (Vladimír Kroc): Teď.

Host (David Suchařípa): To si nedovedu představit. To je strašně těžký, protože on prostě ten vztah tam mezi mnou a tátou. My jsme se měli strašně rádi a ten vztah prostě byl z toho vidět.

Moderátor (Vladimír Kroc): Naším hostem je David Suchařípa. Posloucháte Český rozhlas 1-Radiožurnál, pořad Dva na jednoho a po písničce budeme pokračovat.

Moderátor (Naděžda Hávová): Posloucháte Český rozhlas 1-Radiožurnál, pořad Dva na jednoho. Naším hostem je herec David Suchařípa a tohle byla písnička speciálně pro vás, Davide, na přání Manky byznys. Vy jste do povědomí širší divácké veřejnosti vstoupil především rolí Strážce duší ve stejnojmenném seriálu, který nedávno ho vysílala Česká televize. Za celou dobu seriálu jste nepronesl jediné slovo. Jak náročná byla ta role?

Host (David Suchařípa): No jak náročná. Tak málo náročná byla na text.

Moderátor (Naděžda Hávová): To je výhoda možná.

Host (David Suchařípa): Neboli nenáročná a náročná, on ten výraz, tak musíte si něco myslet, něco konkrétního, aby ten výraz nějakým způsobem vypadal. Nemůže to být prostě tak jako, že se člověk zatváří přísně bez ničeho. Takže v tom asi byla náročná, ale jinak natáčení bylo výborný a myslím si, že není na světě herec, který hrál titulní roli v seriálu a neřekl ani slovo.

Moderátor (Vladimír Kroc): Máte rád záhady?

Host (David Suchařípa): Mám rád záhady. Já mám od Arnošta Vašíčka všechny jeho knihy.

Moderátor (Naděžda Hávová): Já musím říct, ten napsal scénář?

Host (David Suchařípa): Napsal scénář k tomu, to je záhadolog, ale on na skutečnostech vlastně objevil jejich, je badatelem po skutečnostech. Ale vlastně staví na tom nějaký hypotézy, jo. Jestli třeba pyramidy nebyly opravdu přistávací plochy, nebo úkryty pro nějaký ufa, nebo jak to, že prostě jsou ty šutry tak vysoko a tak dále. Já jsem byl v Egyptě v létě a viděl jsem, byl jsem na Holcadě a pak jsme byli v Údolí králů. To znamená na výletě a tam je to opravdu zvláštní, protože ty monumenty jsou tak obrovský, že člověka to úplně zaráží jak je to možný před tolika tisíci lety, že to fakt vytvořili lidi, jo. Je to zvláštní.

Moderátor (Vladimír Kroc): Takže ta role vám vyloženě sedla. Teď další téma. Před třemi roky, tuším že to bylo, jste spolu s Jiřím Langmajerem založili, název je: Nejkrásnější soubor talentovaných osobností. To stále funguje?

Host (David Suchařípa): To stále funguje.

Moderátor (Vladimír Kroc): Kdo v něm kromě vás působí?

Host (David Suchařípa): No tak my jsme ty talentovaný a pak jsou tam ty nejkrásnější, což je Kateřina Brožová, Martina Válková, Gabriela Filipi, Nela Boudová, Eva Čížkovská, Kateřina Hrachovcová a ještě patří Zdeněk Vencl a Martin hruška.

Moderátor (Vladimír Kroc): Tak to jste v moc příjemné společnosti.

Host (David Suchařípa): No určitě.

Moderátor (Naděžda Hávová): Sehráli jste asi dvě stovky repríz komedie A do pyžam. Hrajete se souborem talentovaných osobností stále? Co, kde vás můžeme vidět, co hrajete?

Host (David Suchařípa): Tak teď úplně nejdřív je to 14. 8. v divadle Bez Zábradlí hrajeme A do pyžam a potom samozřejmě v září, ale já ty data z hlavy nevím.

Moderátor (Vladimír Kroc): No a kromě toho, že jste herec, tak na vás někde vyšátrala Naděžda, že jste prý také ministr. To byste nám měl tedy vysvětlit.

Host (David Suchařípa): Ano, ano. Já jsem ministr kultury republiky Drvenik, kterou jsme v roce 2000 založili v chorvatském Drveniku.

Moderátor (Naděžda Hávová): Já jsem si někde přečetla, že vy jste tam nastolili totalitní režim.

Host (David Suchařípa): Ano, normálně totální režim, protože prostě se nám totalita líbí, když jsme ministři a předsedové vlády. Samozřejmě je to recese, ale je to krásný. Je to príma, protože když tam přijedeme, ten Drvenik je strašně malinkej, tak protože tam jezdíme několikrát do roka, tak nás vítají a ten Zlatan, který je ten Chorvat, tak je výborný kamarád. On je předseda vlády a vždycky pro nás připraví nějaké překvapení. Takže prostě třeba loni když jsem tam přijel, tak byla taková slavnost. Tam bylo nějakých pět set lidí, hrál tam dýdžej a on přišel na to pódium, ten dýdžej stáhnul tu muziku a on řekl, vítám ministra kultury republiky Drvenik a teď ty lidi mě zatleskali a já jsem prosím, měl obrovský zážitek. Protože oni nevěděli, co si o tom vlastně mají myslet. To byli většinou Chorvati nebo nějaký turisti, jo. Takže prostě myslím, že to je hezký no, že to je fajn.

Moderátor (Vladimír Kroc): Kdo je tam v té vaší republice Drvenik ministrem moře?

Host (David Suchařípa): Ministrem moře je můj bratr, teda není to můj brat, jmenuje se Robert Nosek a my si říkáme brácho. Protože jsme velký kamarádi a takže on je ministr moře, no. A ještě máme jednoho, ten je ministr policie.

Moderátor (Naděžda Hávová): Už jste byl v Chorvatsku letos?

Host (David Suchařípa): Letos jsem ještě nebyl v Chorvatsku, protože jsem neměl čas a byl jsem v Egyptě. A byl jsem ještě v Rakousku.

Moderátor (Vladimír Kroc): Tak vy jste konec konců, máte na sobě fotbalové triko i teď, vášnivý fotbalista, ale kromě toho vás přitahují také adrenalinové sporty bangee jumpingi skoky na padáku a prý děláte dokonce kick box. Je to nebezpečné pro herce?

Host (David Suchařípa): Já myslím, že ne, protože já nechodím samozřejmě do ringu se prát, ale chodím k trenérovi Davidovi Stránskýmu, který mě učí kick box, ale je to více méně pro mě je to fyzická vlastně zátěž a ten sport je opravdu náročný na fyzičku. Je to opravdu záhul. Já vždycky po tom tréninku mám pocit, že je po mě, prostě to je šílený. Ale je to dobrý na fyzickou kondici, no.

Moderátor (Vladimír Kroc): Za jednu z nejlepších investic v životě jste označil koupi golfových holí. To bych zrovna do vás neřekl, když jsem vyjmenoval všechny ty sporty před tím.

Host (David Suchařípa): Ano.

Moderátor (Vladimír Kroc): Ten golf to je taková pohodička.

Host (David Suchařípa): No to je taky adrenalin. No pohodička to, já myslím, že golf je jeden z nejtěžších sportů vůbec jako. Protože, ale když do toho praštíte a pak to letí, když to začne lítat okolo 2 stě metrů, tak to je dobrý adrenalin, no. Ale proč nejlepší investice. Protože ty golfové hole jsou samozřejmě velmi dobré značky a já jsem je koupil za tři a půl tisíce jako všechny, celý set.

Moderátor (Vladimír Kroc): Jo takhle.

Host (David Suchařípa): Takže proto nejlepší.

Moderátor (Vladimír Kroc): Já myslel, že jste to skutečně řekl obrazně, že jako jste konečně pochopil smysl života, který spočívá v golfu. Ne, tak vy jste to myslel prakticky.

Host (David Suchařípa): Ne, je to normální jako finanční transakce. Byla velmi, velmi výhodná.

Moderátor (Naděžda Hávová): Vy sportem taky pomáháte. Pokud vím, tak jste místopředsedou v občanském sdružení Realtop Praha. Co má za úkol tohle sdružení?

Host (David Suchařípa): Takže sdružení Realtop Praha je sdružení umělců a sportovců, ať sportovců aktivních. Je tam hodně fotbalistů, hokejisti jsou tam, tak sportovců třeba už jakoby ve sportovním důchodu v uvozovkách a to sdružení se, Saša Smita je předseda toho sdružení a to sdružení se zabývá charitou, dětskou charitou. Takže třeba jsme hráli benefiční utkání v kopané pro onkologii v Hradci Králové, nebo pro různé dětské domovy a tak dále. Je to starý asi, zaregistrovali jsme se asi před dvěma měsíci. Ale vlastně to sdružení funguje už 4 nebo 5 let.

Moderátor (Naděžda Hávová): Takže se můžeme jít podívat někam na kopanou známých osobností.

Host (David Suchařípa): Určitě, určitě.

Moderátor (Naděžda Hávová): Uděláme dobrou věc.

Host (David Suchařípa): Můžete se podívat na www.realtop Praha.cz

Moderátor (Vladimír Kroc): A co je to první FC Líh, co máte na triku?

Host (David Suchařípa): FC líh je čistě virtuální mužstvo složený, jak jistě tady víte z herců.

Moderátor (Vladimír Kroc): Mě už moc oči neslouží. Bob Klepl třeba tady čtu.

Host (David Suchařípa): Bob Klepl, no myslím.

Moderátor (Vladimír Kroc): Ivan Trojan.

Host (David Suchařípa): Ivan Trojan, ten mimochodem je taky v reálu, ale tak Mojda Maděrič, umíte si ho představit hrát fotbal? To je prostě takový jako, taková partička kamarádů, s kterýma spolupracovali na Romeovi a Julii, nebo na jiných představeních a tak jsme takoví kamarádi, tak jsme si založili takovýhle virtuální fotbalový tým.

Moderátor (Naděžda Hávová): Pánové pojďme od sportu zase zpátky do divadla, nebo respektive rovnou na Pražský hrad, kde.

Moderátor (Vladimír Kroc): My jsme teď úplně, jestli jsi to pochopila, nemluvili o sportu, Davide, že jo.

Host (David Suchařípa): Ne vůbec. To nevadí.

Moderátor (Naděžda Hávová): Virtuální tým. No prostě, pojďme k letním shakespearovským slavnostem. Tam vás diváci mohou vidět v představení Romeo a Julie. Není vám ten Shakespeare souzen stejně tak jako vašemu tátovi třeba ti ruští klasici?

Host (David Suchařípa): No já už si to začínám myslet, protože není snad Shakespearova hra, v které bych nehrál. Myslím ty zásadní hry jedině, co my snad chybí je Richard III, ale ten už jsem měl rozezkoušený. To už jsem měl rozezkoušený to představení, ale pak jsem to nemohl dodělat z technických důvodů. A v Romeovi a Julii hraji podruhé. V Hradci jsem hrál Romea a teď hraji Vavřince a v Královi Learovi jsem hrál taky Leara v Hradci a tady na hradě jsem hrál Kenta s Janem Třískou. Jan Tříska Hrál krále Leara. Takže další a další, já to tady nechci, Hamleta a tak dále. Nechci všechny ty postavy jmenovat, ale myslím si, že Shakespeare je mi hodně blízký, no. A teďko ještě, což je super na těch Shakespearovských slavnostech, hrajeme představení, který se jmenuje Shakespearovi šašci a je to s Martinem Hilským. A Martin Hilský vlastně takovou velmi happeningovou, textpílovou formou sděluje divákům, o čem jsou jakoby klauni, klauni v Shakespearových hrách. Což je velmi zajímavý a myslím, že Martin Hilský je génius prostě.

Moderátor (Naděžda Hávová): Pokud se nemýlím, tak Shakespearovi šašci by měli uzavřít letošní sérii Shakespearovských slavností. Je to tak?

Host (David Suchařípa): No ale je to někde v Opavě na festivalu, jo protože my už jsme vlastně hráli na Hradě Shakespearovi šašky a na Hradě už je nebudeme hrát, pokud mě teda paměť neklame.

Moderátor (Naděžda Hávová): Tak fajn.

Moderátor (Vladimír Kroc): Naděžda se ještě vrátila zase k vašemu otci. Vy jste ho jako kluk vlastně, dá se říci, si užil jenom o víkendech, protože už jsme na to narazili, že v 70. letech musel opustit Činoherní klub v Praze. Bylo mu zhruba jako teď vám, když odešel do Ústí nad Labem a ta představa je asi těžká. Nebo si těžko představit vžít se do té kůže, že vás někdo pošle na sever Čech zrovna když jste v Praze úspěšný.

Host (David Suchařípa): No já myslím, že to prostě byl velký omyl toho minulého systému, že ty lidi vlastně zničili jim život pro nic za nic, jo. A proto já toho bolševika upřímně nenávidím a nemám prostě ty komunisty rád. A táta nejdřív odešel, musel odejít v sedmdesátým druhým do Varů, kde byl nějaký bolševický ředitel Bartoš a tomu namočil prý hlasu do záchodu a křičel na něj sprostými slovy mu prostě nadával. A ještě ho tam snad spláchnul či co a druhý den on mu řekl, že mu dá okamžitou výpověď a druhý den ten táta přinesl tu výpověď na stůl a říkal: Ne já dávám výpověď. No a v tu chvíli přišla nabídka od Ivana Raimunda. Já si spíš už myslím, že to věděl předtím, než toho ředitele zdevastoval a vlastně udělali to Činoherní studio v Ústí nad Labem, kde teda vlastně ta nejslavnější éra jsou ty, ten přelom 70. 80. let.

Moderátor (Naděžda Hávová): Váš táta říkal, že v Čekání na Godota zapomíná text a vy ho zachraňujete. Kdo zachrání vás až jednou budete vy zapomínat text? Třeba váš syn?

Host (David Suchařípa): No to si nejsem tak úplně jistý, že by chtěl být hercem. Zatím spíš říká, že chce stavět domy. Takže asi bude architekt, nebo já nevím. Je mu 9, takže těžko říct, ale třeba se někdo najde, kdo mě zachrání na jevišti.

Moderátor (Vladimír Kroc): Máte na syna Daniela víc času, než míval váš tatínek v tom věku na vás?

Host (David Suchařípa): No nemám, je to bohužel, jelikož nežijeme s mojí ženou, takže prostě je fakt, že si ho můžu užívat, kdy chci ale samozřejmě je to daný tím, že on chodí do školy a já mám večer představení, takže je to trošku složitější.

Moderátor (Vladimír Kroc): A co ta čtyřicítka, jaký je to věk pro herce?

Host (David Suchařípa): No začal jsem hrát už ty starý, jo.

Moderátor (Naděžda Hávová): Vladimír se ptá, protože za rok ho to čeká.

Moderátor (Vladimír Kroc): Ale nejsem herec. Já už se do toho asi nepustím.

Host (David Suchařípa): Ale ne až úplně jako starý, ale prostě mám nabídky, který už nejsou takový jako nejsou to ty mladí hrdinové, jo. Nebo záporní mladí hrdinové taky, ale jsou to už prostě jako středňáci, no co se dá dělat.

Moderátor (Naděžda Hávová): Davide, děkujeme, že jste si na pořad Dva na jednoho udělal čas. Hostem Českého rozhlasu 1-Radiožurnálu byl tentokrát herec David Suchařípa. Na shledanou.

Host (David Suchařípa): Na shledanou.

Moderátor (Vladimír Kroc): Za týden se zase ve stejný čas na vás těší Naděžda Hávová a Vladimír Kroc. Příjemný poslech dalších pořadů Českého rozhlasu 1 - Radiožurnálu, na slyšenou.

Moderátor (Naděžda Hávová): Na slyšenou.

Autorizovaným pořizovatelem elektronického přepisu pořadů Českého rozhlasu je ANOPRESS IT, a.s. Texty neprocházejí korekturou.

autoři: vlk , nah
Spustit audio

Více z pořadu