Dana Gregorová

31. červenec 2011

Kdysi zakládala slavnou skupinu Uno, dnes je uznávanou choreografkou, která spolupracuje nejen s televizí nebo divadlem, ale například i s Lucií Bílou. Pozvání Václava Žmolíka v neděli přijala tanečnice a choreografka Dana Gregorová.

Že bude tanečnicí, na rozdíl od mnoha svých kolegyň nevěděla už od malička. Nejprve se totiž věnovala nejrůznějším sportům. Dana Gregorová tak vyvrací zažitý mýtus, že sport a tanec k sobě nepatří. „Pak si mě všimla trenérka moderní gymnastiky, která mi doporučila, abych zkusila konkurz na taneční konzervatoři,“ vzpomíná na své taneční začátky slavná tanečnice.

Na konzervatoři studovala – přestože by to málokdo uhádnul – lidový tanec. Jak se vlastně tanečnice dostala od folklóru až k taneční skupině Uno? „Všichni jsme byli z jedné třídy,“ vysvětluje Dana Gregorová, jak se členové skupiny poznali.

Uno s tím, co předvádělo, působilo na české taneční scéně jako zjevení. Přesto se Dana Gregorová po narození syna k tancování už nevrátila – a právě tehdy začala uvažovat o tom, že se stane choreografkou. Václav Žmolík se jí tak rozhodně měl na co ptát.

Jaká byla práce na prvním českém 3D filmu V peřině? Je těžší dělat choreografii pro operní představení nebo pro galavečer Miss ČR? A proč se rozhodla uspořádat novou soutěž krásy pro cizinky žijící v Česku?

Záznam celého rozhovoru s Danou Gregorovou a dalšími Hosty Radiožurnálu si můžete poslechnout v iRadiu.

autor: als
Spustit audio