Čeští hokejisté si zahrají o zlato. V semifinále mistrovství světa porazili Švédy 7:3

25. květen 2024

Čeští hokejisté si zahrají na mistrovství světa po 14 letech o zlato. Jistotu medaile na domácím šampionátu mají po semifinálové výhře nad Švédy 7:3. Čtyřmi body za gól a tři nahrávky přispěl k postupu Martin Nečas, dvě branky a asistenci zaznamenali Dominik Kubalík s dalším útočníkem Lukášem Sedlákem. Zápas sledovalo 17 413 diváků a celkově už byl překonán návštěvnický rekord MS z minulého šampionátu v Česku v roce 2015.

Před vyprodaným hledištěm začali lépe Švédové. Už ve čtvrté minutě vedli zásluhou Marcuse Johanssona. Kubalík v osmé minutě vyrovnal, záhy ale vrátil náskok Seveřanům Marcus Pettersson. V 10. minutě se však prosadil David Kämpf a načal velký obrat.

„Je to neuvěřitelné. Jediné, co mě nyní napadá je, abychom to ještě ten jeden zápas dotáhli,“ říkal krátce po utkání Dominik Kubalík Radiožurnálu Sport.

V čase 26:05 skóroval Ondřej Kaše, jen 16 sekund po něm Nečas a na začátku 30. minuty zvýšil Kubalík už na 5:2. Ve 36. minutě kontroval z přesilovky Joel Eriksson Ek. Ve 46. minutě ale odpověděl Lukáš Sedlák a sám pak výhru ještě završil.

„Hodně se mi líbila druhá třetina zápasu. Vstoupili jsme do ní skvěle, výborně jsme bruslili. Soupeře jsme přehrávali, odskočili jsme a třetí třetinu už jsem si pohlídali. Byl to famózní výkon celého týmu. Kluci nedovolili Švédsku žádnou větší kombinaci,“ říkal hokejový expert Radiožurnálu Sport Martin Procházka. 

Ve finále se svěřenci kouče Radima Rulíka utkají v neděli od 20.20 proti Švýcarsku.

autoři: iROZHLAS.cz , lis , rej
Spustit audio

Související