Český rozhlas opět boduje v anketě Podcast roku. Zlato získala Vinohradská 12, stříbrný je Host Lucie Výborné

16. červen 2022

Letošní ročník ankety potvrdil, že Český rozhlas stále produkuje to nejlepší na české podcastové scéně. Radiožurnál uspěl u posluchačů i u odborné poroty, přední příčky obsadily hned tři podcasty z jeho produkce. 

Zpravodajský podcast Vinohradská 12 získal hned 2 ocenění v anketě Podcast roku. V ní se od 9. května do 5. června volily ty nejzajímavější české podcasty. Zvítězil v hlasování posluchačů v kategorii Veřejnoprávní podcast a ocenila ho i odborná porota v kategorii Zpravodajství.

Čtěte také

„Jsme moc rádi, že značka Vinohradská 12 je v Česku synonymem pro kvalitní zpravodajský podcast. A že to porota i posluchači oceňují,“ říká moderátor Matěj Skalický, který podcast převzal v březnu od týmu Lenky Kabrhelové.

Navazujeme na bývalý tým, který má za sebou řadu úspěchů, a my se teď snažíme přidat pár nápadů navíc a Vinohradskou 12 dál rozvíjet. Chceme přinášet stále nové, zajímavé a experimentální způsoby, jak odvyprávět to, co se děje kolem nás. Podpory si moc vážíme. Děkujeme,“ dodává.

Moderátor a vedoucí vítězného podcastu Vinohradská 12 Matěj Skalický s editorkou Janettou Němcovou

To nejlepší do vašich uší

Druhou příčku v posluchačském hlasování obhájil stejně jako loni Host Lucie Výborné. Z produkce Radiožurnálu bodoval i podcast Stadiony moderátora Radiožurnálu Sport Martina Minhy, který získal cenu od odborné poroty v kategorii Sport.

Čtěte také

Ta letos ocenila podcasty Českého rozhlasu hned v pěti ze sedmi kategorií – vedle Vinohradské 12 a Stadionů také podcast Buchty v kategorii Zábava a Balanc v kategorii Osobní rozvoj. Objevem roku je podle odborné poroty podcast Čekání na prezidenta.

Ve 4. ročníku ankety Podcast roku, kterou spolupořádá Český rozhlas, hlasovalo téměř 70 tisíc posluchačů a posluchaček.

autoři: Radiožurnál , and
Spustit audio

Související