Podcast Vinohradská 12 pokračuje s novým moderátorem. Štafetu přebírá Matěj Skalický

5. březen 2022

Úspěšný zpravodajský podcast Českého rozhlasu Vinohradská 12 připravuje nový tým. V jeho čele se v roli moderátora od pondělí 7. března představí dlouholetý redaktor Radiožurnálu Matěj Skalický, kterého posluchači znají z reportáží zaměřených na koronavirovou pandemii.

Matěj Skalický začínal v Českém rozhlase v roce 2011 jako redaktor zpravodajského webu, později působil v domácí a zahraniční redakci. Podílel se na přípravě vědeckého pořadu Experiment, reportáže do něj posílal pravidelně z Dánska a z Velké Británie, odkud přispíval i do řady dalších médií. Po návratu do Česka se zaměřoval na veškeré dění kolem pandemie koronaviru.

„Po letech strávených v kontinuálním vysílání se těším na další příležitost, jak odvyprávět nejdůležitější události kolem nás. Jsem rád, že jsem si mohl předat symbolicky slovo právě s Lenkou Kabrhelovou a jejím týmem, který stojí za nastartováním boomu zpravodajských podcastů v Česku. Patří jim za to obrovský dík,“ oceňuje Matěj práci svých předchůdců.

Symbolickou štafetu si tvůrci předali v podcastu vydaném 1. března. 

Skalický absolvoval politologii na Univerzitě Hradec Králové a žurnalistiku na Fakultě sociálních studií Univerzity Karlovy, kde nyní pokračuje v doktorském studijním programu. Ve svém výzkumu se zaměřuje na vývoj českých zpravodajských podcastů.

První původní zpravodajský podcast Vinohradská 12 se zaměřuje na domácí i zahraniční aktuální politická témata a společenské fenomény. Vychází každý všední den a je dostupný na zpravodajském serveru iROZHLAS, v největším českém audioportálu mujRozhlas, ve všech podcastových čtečkách nebo také prostřednictvím streamovací služby Spotify. V letech 2020 i 2021 získal ocenění Podcast roku v kategorii Veřejnoprávní podcast.

Matěje Skalického v roli moderátora podcastu Vinohradská 12 uslyšíte poprvé v pondělí 7. března.

autor: bbu
Spustit audio