Češi mají pocit, že se za 60 korun musí přejíst, tvrdí někdejší finalista soutěže MasterChef Jiří Hilgart
Zkazit se dá i vejce natvrdo. Surovina by neměla ztratit život, k dobré kuchařině se člověk musí projíst, tvrdí Jiří Hilgart, někdejší finalista kuchařské show MasterChef, který říká, že ho mnozí dodnes považují jen na „blbce z televize“. Lidé by se měli uklidnit, kvůli sociálním sítím se už vůbec nestarají o to, jak jídlo skutečně chutná. Navíc prý mají pocit, že se za 60 korun musí přejíst – a odnaučit lidi plným talířům je těžké, soudí kuchař.
Související
-
Beru lidi do kuchyně, je to nádherné prostředí. Restaurace je zábavní podnik, rozplývá se šéfkuchař
Martin Svatek je šéfkuchař a hostinský v táborském hotelu Nautilus. Když mluví o kuchyni, celý září. Co ho na jeho práci nejvíc baví? A v čem je specifická česká kuchyně?
-
Dnes rarita, zítra realita? Ochutnali jsme maso vypěstované v laboratoři
Jeden kousek stojí sto dolarů, přesto je to možná budoucnost stravování. Na festivalu moderních technologií Future Port Prague jsme vyzkoušeli maso vypěstované v laboratoři
-
„Neumím si představit lepší školu,“ říká vítězka televizní kuchařské soutěže Kristína Nemčková
Ať už si o pořadech o vaření myslíte cokoli, alespoň občas zhlédnout několik dílů bývá pro přehled na současné scéně fajn.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.