Bude to nářez, slibuje bubeník Miloš Vacík o narozeninové oslavě Tam Tam Orchestra

24. březen 2014

My všichni jsme součástí rytmu. I to v rozhovoru s Vladimírem Krocem říká Miloš Vacík, výtvarník, hudebník, hráč na bicí nástroje a perkuse z celého světa. „Například hudba a barvy se u mě prolínají. Vidím-li silný obraz, který mě osloví, slyším v něm rytmus a energii,“ přiznává.

Začínal v kapele Laura a její tygři, zakládal Šum svistu a vystřídal i řadu dalších kapel – třeba v Pražském výběru, kde hrál na perkuse. A za měsíc oslaví neuvěřitelných 15 let s tam Tam Orchestrem. „Utíká to neuvěřitelně rychle,“ usmívá se.

Diplomacie, láska a nadšení – to všechno potřebujete, chcete-li udržet kapelu tak dlouho pohromadě jako Miloš Vacík. „A musel jsem se to naučit. Ze začátku jsem byl ještě hodně měkký, naštěstí jsem měl štěstí na lidi,“ vzpomíná.

Kapelník je podle něj tím, kdo rozhoduje o nepopulárních krocích. „Demokracie je samozřejmě krásná, člověk však někdy musí udělat rozhodnutí, která nejsou jednoduchá,“ dodává.

Oslava 15. narozenin bude velkolepá

25. dubna Tam Tam Orchestra oslaví své 15. narozeniny na koncertu v pražském Paláci Akropolis. „Večer bude pestrý,“ slibuje Miloš Vacík. „Pozvu ty, kteří rezonují s tím, co dělám,“ dodává.

Na koncertu tak vystoupí třeba bubeník a perkusista Alan Vitouš, uskupení Yellow Sisters, Ondřej Anděra z kapely WWW, nebo třeba perkusista Papis Nyass. „Stane se, že v jednu chvíli bude na pódiu třeba 50 bubeníků. To bude nářez – takový počet bubeníků ještě v Akropoli nehrál. Večer bude rozhodně pestrý.“

Celý rozhovor si kdykoliv poslechněte buď kliknutím na odkaz přímo v tomto článku, nebo v našem audioarchívu.

autor: als
Spustit audio