Bruselské chlebíčky zvou na debatu. Přijďte zhodnotit vývoj předsednictví s trojicí Špidla, Špicar, Šafaříková

5. říjen 2022

České předsednictví v Radě Evropské unie je v polovině. Podcast Bruselské chlebíčky proto v živé debatě s exministrem Vladimírem Špidlou, zpravodajkou Hospodářských novin Kateřinou Šafaříkovou a viceprezidentem Svazu průmyslu a dopravy Radkem Špicarem zhodnotí jeho vývoj i další výzvy. Přijďte si poslechnout jejich názory nebo se i zapojit do diskuze o českém předsednictví  – v pátek 7. října od 18 hodin v rozhlasové kavárně Radiocafé na Vinohradské 12.

Ve čtvrtek a pátek pořádá české předsednictví dvě vrcholné akce: setkání Evropského politického společenství, které tvoří přes čtyři desítky evropských lídrů, následované neformálním summitem unijních lídrů.

Čtěte také

Hned poté mohou zájemci o evropské dění obrátit pozornost z Pražského hradu na pražské Vinohrady, kde budeme v podvečer natáčet speciální epizodu Bruselských chlebíčků.

Pololetní vysvědčení pro české předsednictví

Jak se politikům a diplomatům organizace předsednictví až dosud dařila? Podle čeho jejich úspěšnost posuzovat? Poučili jsme se ze zkušeností získaných za prvního předsednictví v roce 2009? A co všechno české předsednictví ještě do konce roku čeká? To vše autoři proberou s trojicí hostů i publikem.

Diskutovat přijde bývalý premiér a šéf ČSSD Vladimír Špidla, který působil v době prvního předsednictví v Bruselu jako eurokomisař pro zaměstnanost, sociální věci a rovné příležitosti a může tak dobře porovnat aktuální situaci se svými třináct let starými zkušenostmi.

Totéž platí i pro dlouholetou bruselskou zpravodajku Kateřinu Šafaříkovou, která teď o evropské politice píše do Hospodářských novin. Trojici doplní Radek Špicar, který jako viceprezident Svazu průmyslu a obchodu, dění v evropských institucích bedlivě sleduje.

Chcete se přidat? Přijďte v pátek 7. října v 18 hodin do Radiocafé na Vinohradské 12.

autoři: Zdeňka Trachtová , Viktor Daněk , Filip Nerad , and
Spustit audio

Související