Zprávy o šesté 4. července 2011

4. červenec 2011
Zprávy o šesté

Autorizovaným dodavatelem doslovných elektronických přepisů pořadů Českého rozhlasu je společnost NEWTON Media, s.r.o. Texty neprocházejí korekturou. Zvukové záznamy Zpráv o šesté i dalších zpravodajských a publicistických pořadů Radiožurnálu si můžete poslechnout v iRadiu.

Přehled zpráv

Kateřina CAUSIDISOVÁ, moderátorka:
Analýza dalších vzorků pramenité vody Aquila Aqualinea neprokázala přítomnost bakterie E.Coli.

osoba:
Nicméně jsme se rozhodli, že stáhneme další dvě šarže z trhu. Je to vysloveně preventivní opatření.

Kateřina CAUSIDISOVÁ, moderátorka:
Kvůli nevhodnému chování nechal haagský soudce vyvést Radka Mladiče ze soudní síně.

osoba:
/Nesrozumitelné nepřeloženo/.

Kateřina CAUSIDISOVÁ, moderátorka:
Wimblendonská šampionka Petra Kvitová přiletěla domů. Včera večer zvládla v Londýně i poslední povinnost bál šampionů.

Petra KVITOVÁ:
Jsme si to užili, myslím si, s trenérama dost a samozřejmě doma jsem ráda a těším se na nějaké ty dny volna, kdy si odpočinu od toho tenisu.

Kateřina CAUSIDISOVÁ, moderátorka:
Zítra bude oblačno až polojasno, místy ale déšť a teploty do 24 stupňů. Pěkný večer přeje Kateřina Causidisová.

Výrobce balené vody Aquila preventivně stahuje z prodeje další série

Kateřina CAUSIDISOVÁ, moderátorka:
Výrobce balené vody Aquila preventivně stahuje z prodeje další série. Kontrola zjistila na konci minulého týdne bakterii E.Coli v jedné šarži vyrobené 20. května. Během dneška tak z prodejních pultů zmizelo na 33 tisíc lahví této vody.

Jan HERGET:
Kontrola prokázala přítomnost koliformních bakterií a také bakterie E.Coli, která má ale mnoho kmenů a nebezpečné jsou jen některé. Lidé v obchodech reagovali na tuto zprávu různě.

osoba:
Pokud vodu kupuju, tak minerálky, protože minerály potřebujeme, ale čistou vodu piju normálně z vodovodu.

osoba:
Jsem to všecko vylila. Měla jsem tři balení, ale nechci riskovat, tak jsem se jí zbavila.

Jan HERGET:
Výrobce neperlivé vody Aquila preventivně stáhl z prodeje i šarže z 23. a 24. května. Bibiana Beňová upřesňuje proč.

Bibiana BEŇOVÁ:
Chceme ujistit naše zákazníky, že všechny ty výrobky, které jsou v časové blízkosti těch kontaminovaných lahví, jsou v pořádku a že se nemohou setkat se žádnou problematickou lahví.

Jan HERGET:
U dalších vzorků testy přítomnost bakterie Escherichia coli neprokázaly. Definitivní výsledky mají být známé na konci týdne. Lidé zatím můžou lahve s datem výroby 20., 23. a 24. května vracet. Jan Herget, Radiožurnál.

Prezident Václav Klaus dnes svým podpisem potvrdil změny v zákoně o soudních poplatcích

Kateřina CAUSIDISOVÁ, moderátorka:
Prezident Václav Klaus dnes svým podpisem potvrdil změny v zákoně o soudních poplatcích. Platby za civilní spory se podle vládního návrhu zvýší, minimální soudní poplatek bude tisíc korun za zahájení soudního řízení. Cílem novely je podle ministerstva spravedlnosti také motivovat lidi k tomu, aby své spory řešili mimo soudně. Zvýšení soudních poplatků je součástí úsporných opatření kabinetu.

Škrty v rozpočtech jednotlivých ministerstev

Kateřina CAUSIDISOVÁ, moderátorka:
Pokud ministr financí Miroslav Kalousek z TOP 09 prosadí zamýšlené škrty v rozpočtech jednotlivých ministerstev, přijde o práci přes půl druhého tisíce policistů. Ve 20 minutách Radiožurnálu na to upozornil náměstek policejního prezidenta a bývalý policejní prezident Vladislav Husák.

Vladislav HUSÁK, náměstek policejního prezidenta, bývalý policejní prezident:
Jestli ministerstvo vnitra a teď je to pouze v rovině spekulace, protože my jsme zatím žádný pokyn k tomu, abychom takto začali plánovat, nedostali, ale jestli ministerstvo vnitra skutečně půjde na to, aby snížilo svůj rozpočet o 3 miliardy korun, znamená to v podstatě, že dvě třetiny z této částky půjde pravděpodobně za Policií České republiky, znamenalo by to určitým propočtem i nějakou diskusi o 1500, možná větším počtu, systém /nesrozumitelné/ tabulkových míst a tedy i fyzických lidí.

Kvůli nevhodnému chování nechal haagský soudce vyvést Radka Mladiče ze soudní síně

Kateřina CAUSIDISOVÁ, moderátorka:
Křik a urážky zněly dnes soudní síní Mezinárodního trestního tribunálu pro bývalou Jugoslávii v Haagu. Ratko Mladič obžalovaný ze zodpovědnosti za postřílení více než 7 tisíc bosenských mužů a chlapců ve Srebrenici v červenci 95 nebo za kruté obléhání Sarajeva, odmítal spolupracovat se soudci. Nechtěl se vyjádřit k žalobě, jestli se cítí nebo necítí vinen. Předseda soudního senátu volal obžalovaného několikrát k pořádku poté, co začal hlasitě urážet soud, ho dal soudce Alphonse Orie vyvést.

Pavel NOVÁK:
"Bez mého advokáta nebudu už nic poslouchat. Nechci už nic slyšet." Prohlásil obžalovaný a odložil sluchátka, ve kterých měl překlad do srbštiny. Soudce po tomto extempore nařídil vyvedení muže podezřelého z genocidy a masové vraždy ze sálu. To si nenechal obžalovaný líbit a častoval soud dalšími urážkami. "Vy nejste soud. Co jste zač! Ani dýchat mě nenecháte!" Celou dobu přelíčení se obžalovaný Mladič snažil vysílat posměšné posunky ke galerii pro veřejnost, kde seděly matky a manželky povražděných bosenských mužů. Chování obžalovaného se jich velmi dotklo. "Generál se bojí pravdy a spravedlnosti, ale jednou to všechno skončí a i s ním bude konec." Prohlásila jedna z bosenských žen /nesrozumitelné/. Z Haagu Pavel Novák, Český rozhlas.

StraussKahn čelí dalšímu obvinění ze sexuálního obtěžování

Kateřina CAUSIDISOVÁ, moderátorka:
Nad bývalým výkonným ředitelem Mezinárodního měnového fondu Dominiquem StrassKahnem se snáší další žaloba. Tentokrát jí podává dvaatřicetiletá francouzská novinářka a spisovatelka Tristane Banonová. StrassKahn se jí pokusil znásilnit už v roce 2002.

Martina HANÁČKOVÁ:
Dvaadvacetiletá Tristane Banonová přišla za tehdy významným činitelem francouzských socialistů do jeho pařížského bytu, aby s ním udělala jako novinářka rozhovor. Právě tam si StraussKhan chtěl údajně vynutit pohlavní styk. Banonová se s ním prý musela poprat, aby se ubránila. Toho, že žalobu nepodala hned po incidentu, lituje. Tehdy ji ale odradila její matka, která byla poslankyní Socialistické strany. Kvůli newyorské aféře už musel Dominique StraussKhan odstoupit z pozice šéfa Mezinárodního měnového fondu a zjevně přišel o šanci kandidovat v jarních francouzských prezidentských volbách, ve kterých měl velké šance na vítězství. Martina Hanáčková, Radiožurnál.

Počet obětí střelby na jihokorejské námořní základně stoupl

Kateřina CAUSIDISOVÁ, moderátorka:
Počet obětí střelby na jihokorejské námořní základně stoupl. Jeden z vojáků začal zatím z neznámých důvodů pálit. Čtyři jeho kolegové nepřežili. Podle jihokorejského ministerstva obrany incident neměl nic společného se současným severokorejským konfliktem. K útoku totiž došlo nedaleko jedné z nejstřeženějších hranic světa. Devatenáctiletého střelce se podařilo dopadnout a předvést k výslechu.

Den nezávislosti potvrdil v USA příchod prázdnin

Kateřina CAUSIDISOVÁ, moderátorka:
Americké vlajky na domech a večer ohňostroje, tak obvykle vypadá Den nezávislosti, který Američané slaví právě dnes. Kromě dobrého jídla a pití se bude také sportovat a plánují se i vlastenecké průvody.

Vít POHANKA:
4. červenec patří vedle díkuvzdání a Vánoc k nejoblíbenější trojici federálních svátků. I když prázdniny začaly na většině škol už koncem června, Den nezávislosti je oficiálním potvrzením, že jsou skutečně tady. Aktivity, které se k němu váží, se odehrávají skoro výhradně venku. Po odpoledním grilování, vlasteneckých průvodech ve velkých i malých městech a baseballových zápasech, je korunují večerní ohňostroje. Ten nejvelkolepější je tradičně k vidění v hlavním městě Washingtonu. Vít Pohanka, Český rozhlas, Spojené státy.

Nový obchvat Třemošné u Plzně zatím zůstává otevřený

Kateřina CAUSIDISOVÁ, moderátorka:
Nový obchvat Třemošné u Plzně zatím zůstává otevřený. Soud pro Prahu 4 minulý týden údajně vydal předběžné opatření, podle kterého se stavba za skoro miliardu korun nesmí používat. Na soud se totiž obrátilo občanské sdružení Orlík Třemošná, které protestuje proti vysokému hluku z obchvatu. Plzeňská pobočka Ředitelství silnic a dálnic ale zatím soudní rozhodnutí neobdržela, říká to její ředitel Zdeněk Kuťák.

Zdeněk KUŤÁK, ředitel plzeňské pobočky Ředitelství silnic a dálnic:
V této chvíli jsme zatím neobdrželi do naší podatelny předmětné usnesení soudu, takže v této chvíli pouze připravujeme preventivně dopravní opatření, které projednáváme s Policií České republiky tak, aby v případě, kdy dostaneme toto soudní rozhodnutí, jsme byli připraveni je neprodleně naplnit.

Zcela zaplněný velký sál hotelu Thermal byl kulisou pro uvedení filmu Evžen mezi námi

Kateřina CAUSIDISOVÁ, moderátorka:
Zcela zaplněný velký sál hotelu Thermal v Karlových Varech byl kulisou pro slavnostní uvedení 30 let starého filmu Evžen mezi námi. Snímek, který natočil režisér Petr Nýdrle a který byl první filmovou příležitostí Jana Krause, se vůbec nesměl promítat a v kinech se krátce objevil až po roce 1989.

Lucie HUSÁROVÁ:
Černobílou satyru o venkovském mladíkovi, který přijíždí do Prahy, aby se stal slavným textařem populárních písní, natočil Petr Nýdrle ještě na FAMU. Pak emigroval a jeho snímek skončil v trezoru. Petr Nýdrle se ve Spojených státech prosadil hlavně jako režisér hudebních dokumentů. Radiožurnálu ještě před obnovenou premiérou svého prvního filmu řekl, že se na festivalové publikum těší.

Petr NÝDRLE, režisér:
Každých 30 let premiéra, to je úžasný, zajímavé bude, že přijdou, tenkrát neznámí herci, dneska superhvězdy. Dobrý casting.

Lucie HUSÁROVÁ:
Ve filmu hrají a spolu s režisérem ho uvedli Pavel Zedníček, Jiří Bartoška, Karel Heřmánek a představitel titulní role Jan Kraus.

Jan KRAUS:
Já ten film mám samozřejmě ohromě rád, to je něčím nejvíc můj film ze všech filmů, ale já už jsem si svoje s tím filmem samozřejmě odžil a tohle beru jako takový revival.

Lucie HUSÁROVÁ:
Lucie Husárová, Radiožurnál, Karlovy Vary.

Rock for People

Kateřina CAUSIDISOVÁ, moderátorka:
Přes 23 tisíc lidí sleduje i dnes festival Rock for People v Hradci Králové. Jedna z největších hudebních akcí v republice láká na světovou, ale i domácí hudební špičku. Na pěti scénách ještě do zítřejšího večera vystoupí desítky kapel. Radiožurnál má na místě svého reportéra Martina Pařízka, který se teď z místa hlásí živě.

Martin PAŘÍZEK:
Rock for People dnes večer láká na kapely světových jmen, na hlavní scéně se představí jako hřeb večera americká formace My Chemical Romance, na další scéně pak Divokej Bill nebo kapela Wohnout. Dnešní program /nesrozumitelné/ dvě desítky vystoupení zahraničních a domácích interpretů, které /nesrozumitelné/ už také přeje počasí a další velké přeháňky se neočekávají, takže 23 tisíc diváků si festivalový večer prožije rozhodně bez pláštěnek. Z letiště v Hradci Králové Martin Pařízek, Radiožurnál.

Kateřina CAUSIDISOVÁ, moderátorka:
Omlouváme se za špatné telefonické spojení.

Přehled zpráv

Kateřina CAUSIDISOVÁ, moderátorka:
Analýza dalších vzorků pramenité vody Aquila Aqualinea neprokázala přítomnost bakterie E.Coli.

osoba:
Nicméně jsme se rozhodli, že stáhneme další dvě šarže z trhu. Je to vysloveně preventivní opatření.

Kateřina CAUSIDISOVÁ, moderátorka:
Kvůli nevhodnému chování nechal haagský soudce vyvést Radka Mladiče ze soudní síně.

osoba:
/Nesrozumitelné nepřeloženo/.

Kateřina CAUSIDISOVÁ, moderátorka:
Wimblendonská šampionka Petra Kvitová přiletěla domů. Včera večer zvládla v Londýně i poslední povinnost bál šampionů.

Petra KVITOVÁ:
Jsme si to užili, myslím si, s trenérama dost a samozřejmě doma jsem ráda a těším se na nějaké ty dny volna, kdy si odpočinu od toho tenisu.

Kateřina CAUSIDISOVÁ, moderátorka:
Zítra bude oblačno až polojasno, místy ale déšť a teploty do 24 stupňů. Pěkný večer přeje Kateřina Causidisová.

Výrobce balené vody Aquila preventivně stahuje z prodeje další série

Kateřina CAUSIDISOVÁ, moderátorka:
Výrobce balené vody Aquila preventivně stahuje z prodeje další série. Kontrola zjistila na konci minulého týdne bakterii E.Coli v jedné šarži vyrobené 20. května. Během dneška tak z prodejních pultů zmizelo na 33 tisíc lahví této vody.

Jan HERGET:
Kontrola prokázala přítomnost koliformních bakterií a také bakterie E.Coli, která má ale mnoho kmenů a nebezpečné jsou jen některé. Lidé v obchodech reagovali na tuto zprávu různě.

osoba:
Pokud vodu kupuju, tak minerálky, protože minerály potřebujeme, ale čistou vodu piju normálně z vodovodu.

osoba:
Jsem to všecko vylila. Měla jsem tři balení, ale nechci riskovat, tak jsem se jí zbavila.

Jan HERGET:
Výrobce neperlivé vody Aquila preventivně stáhl z prodeje i šarže z 23. a 24. května. Bibiana Beňová upřesňuje proč.

Bibiana BEŇOVÁ:
Chceme ujistit naše zákazníky, že všechny ty výrobky, které jsou v časové blízkosti těch kontaminovaných lahví, jsou v pořádku a že se nemohou setkat se žádnou problematickou lahví.

Jan HERGET:
U dalších vzorků testy přítomnost bakterie Escherichia coli neprokázaly. Definitivní výsledky mají být známé na konci týdne. Lidé zatím můžou lahve s datem výroby 20., 23. a 24. května vracet. Jan Herget, Radiožurnál.

Prezident Václav Klaus dnes svým podpisem potvrdil změny v zákoně o soudních poplatcích

Kateřina CAUSIDISOVÁ, moderátorka:
Prezident Václav Klaus dnes svým podpisem potvrdil změny v zákoně o soudních poplatcích. Platby za civilní spory se podle vládního návrhu zvýší, minimální soudní poplatek bude tisíc korun za zahájení soudního řízení. Cílem novely je podle ministerstva spravedlnosti také motivovat lidi k tomu, aby své spory řešili mimo soudně. Zvýšení soudních poplatků je součástí úsporných opatření kabinetu.

Škrty v rozpočtech jednotlivých ministerstev

Kateřina CAUSIDISOVÁ, moderátorka:
Pokud ministr financí Miroslav Kalousek z TOP 09 prosadí zamýšlené škrty v rozpočtech jednotlivých ministerstev, přijde o práci přes půl druhého tisíce policistů. Ve 20 minutách Radiožurnálu na to upozornil náměstek policejního prezidenta a bývalý policejní prezident Vladislav Husák.

Vladislav HUSÁK, náměstek policejního prezidenta, bývalý policejní prezident:
Jestli ministerstvo vnitra a teď je to pouze v rovině spekulace, protože my jsme zatím žádný pokyn k tomu, abychom takto začali plánovat, nedostali, ale jestli ministerstvo vnitra skutečně půjde na to, aby snížilo svůj rozpočet o 3 miliardy korun, znamená to v podstatě, že dvě třetiny z této částky půjde pravděpodobně za Policií České republiky, znamenalo by to určitým propočtem i nějakou diskusi o 1500, možná větším počtu, systém /nesrozumitelné/ tabulkových míst a tedy i fyzických lidí.

Kvůli nevhodnému chování nechal haagský soudce vyvést Radka Mladiče ze soudní síně

Kateřina CAUSIDISOVÁ, moderátorka:
Křik a urážky zněly dnes soudní síní Mezinárodního trestního tribunálu pro bývalou Jugoslávii v Haagu. Ratko Mladič obžalovaný ze zodpovědnosti za postřílení více než 7 tisíc bosenských mužů a chlapců ve Srebrenici v červenci 95 nebo za kruté obléhání Sarajeva, odmítal spolupracovat se soudci. Nechtěl se vyjádřit k žalobě, jestli se cítí nebo necítí vinen. Předseda soudního senátu volal obžalovaného několikrát k pořádku poté, co začal hlasitě urážet soud, ho dal soudce Alphonse Orie vyvést.

Pavel NOVÁK:
"Bez mého advokáta nebudu už nic poslouchat. Nechci už nic slyšet." Prohlásil obžalovaný a odložil sluchátka, ve kterých měl překlad do srbštiny. Soudce po tomto extempore nařídil vyvedení muže podezřelého z genocidy a masové vraždy ze sálu. To si nenechal obžalovaný líbit a častoval soud dalšími urážkami. "Vy nejste soud. Co jste zač! Ani dýchat mě nenecháte!" Celou dobu přelíčení se obžalovaný Mladič snažil vysílat posměšné posunky ke galerii pro veřejnost, kde seděly matky a manželky povražděných bosenských mužů. Chování obžalovaného se jich velmi dotklo. "Generál se bojí pravdy a spravedlnosti, ale jednou to všechno skončí a i s ním bude konec." Prohlásila jedna z bosenských žen /nesrozumitelné/. Z Haagu Pavel Novák, Český rozhlas.

StraussKahn čelí dalšímu obvinění ze sexuálního obtěžování

Kateřina CAUSIDISOVÁ, moderátorka:
Nad bývalým výkonným ředitelem Mezinárodního měnového fondu Dominiquem StrassKahnem se snáší další žaloba. Tentokrát jí podává dvaatřicetiletá francouzská novinářka a spisovatelka Tristane Banonová. StrassKahn se jí pokusil znásilnit už v roce 2002.

Martina HANÁČKOVÁ:
Dvaadvacetiletá Tristane Banonová přišla za tehdy významným činitelem francouzských socialistů do jeho pařížského bytu, aby s ním udělala jako novinářka rozhovor. Právě tam si StraussKhan chtěl údajně vynutit pohlavní styk. Banonová se s ním prý musela poprat, aby se ubránila. Toho, že žalobu nepodala hned po incidentu, lituje. Tehdy ji ale odradila její matka, která byla poslankyní Socialistické strany. Kvůli newyorské aféře už musel Dominique StraussKhan odstoupit z pozice šéfa Mezinárodního měnového fondu a zjevně přišel o šanci kandidovat v jarních francouzských prezidentských volbách, ve kterých měl velké šance na vítězství. Martina Hanáčková, Radiožurnál.

Počet obětí střelby na jihokorejské námořní základně stoupl

Kateřina CAUSIDISOVÁ, moderátorka:
Počet obětí střelby na jihokorejské námořní základně stoupl. Jeden z vojáků začal zatím z neznámých důvodů pálit. Čtyři jeho kolegové nepřežili. Podle jihokorejského ministerstva obrany incident neměl nic společného se současným severokorejským konfliktem. K útoku totiž došlo nedaleko jedné z nejstřeženějších hranic světa. Devatenáctiletého střelce se podařilo dopadnout a předvést k výslechu.

Den nezávislosti potvrdil v USA příchod prázdnin

Kateřina CAUSIDISOVÁ, moderátorka:
Americké vlajky na domech a večer ohňostroje, tak obvykle vypadá Den nezávislosti, který Američané slaví právě dnes. Kromě dobrého jídla a pití se bude také sportovat a plánují se i vlastenecké průvody.

Vít POHANKA:
4. červenec patří vedle díkuvzdání a Vánoc k nejoblíbenější trojici federálních svátků. I když prázdniny začaly na většině škol už koncem června, Den nezávislosti je oficiálním potvrzením, že jsou skutečně tady. Aktivity, které se k němu váží, se odehrávají skoro výhradně venku. Po odpoledním grilování, vlasteneckých průvodech ve velkých i malých městech a baseballových zápasech, je korunují večerní ohňostroje. Ten nejvelkolepější je tradičně k vidění v hlavním městě Washingtonu. Vít Pohanka, Český rozhlas, Spojené státy.

Nový obchvat Třemošné u Plzně zatím zůstává otevřený

Kateřina CAUSIDISOVÁ, moderátorka:
Nový obchvat Třemošné u Plzně zatím zůstává otevřený. Soud pro Prahu 4 minulý týden údajně vydal předběžné opatření, podle kterého se stavba za skoro miliardu korun nesmí používat. Na soud se totiž obrátilo občanské sdružení Orlík Třemošná, které protestuje proti vysokému hluku z obchvatu. Plzeňská pobočka Ředitelství silnic a dálnic ale zatím soudní rozhodnutí neobdržela, říká to její ředitel Zdeněk Kuťák.

Zdeněk KUŤÁK, ředitel plzeňské pobočky Ředitelství silnic a dálnic:
V této chvíli jsme zatím neobdrželi do naší podatelny předmětné usnesení soudu, takže v této chvíli pouze připravujeme preventivně dopravní opatření, které projednáváme s Policií České republiky tak, aby v případě, kdy dostaneme toto soudní rozhodnutí, jsme byli připraveni je neprodleně naplnit.

Zcela zaplněný velký sál hotelu Thermal byl kulisou pro uvedení filmu Evžen mezi námi

Kateřina CAUSIDISOVÁ, moderátorka:
Zcela zaplněný velký sál hotelu Thermal v Karlových Varech byl kulisou pro slavnostní uvedení 30 let starého filmu Evžen mezi námi. Snímek, který natočil režisér Petr Nýdrle a který byl první filmovou příležitostí Jana Krause, se vůbec nesměl promítat a v kinech se krátce objevil až po roce 1989.

Lucie HUSÁROVÁ:
Černobílou satyru o venkovském mladíkovi, který přijíždí do Prahy, aby se stal slavným textařem populárních písní, natočil Petr Nýdrle ještě na FAMU. Pak emigroval a jeho snímek skončil v trezoru. Petr Nýdrle se ve Spojených státech prosadil hlavně jako režisér hudebních dokumentů. Radiožurnálu ještě před obnovenou premiérou svého prvního filmu řekl, že se na festivalové publikum těší.

Petr NÝDRLE, režisér:
Každých 30 let premiéra, to je úžasný, zajímavé bude, že přijdou, tenkrát neznámí herci, dneska superhvězdy. Dobrý casting.

Lucie HUSÁROVÁ:
Ve filmu hrají a spolu s režisérem ho uvedli Pavel Zedníček, Jiří Bartoška, Karel Heřmánek a představitel titulní role Jan Kraus.

Jan KRAUS:
Já ten film mám samozřejmě ohromě rád, to je něčím nejvíc můj film ze všech filmů, ale já už jsem si svoje s tím filmem samozřejmě odžil a tohle beru jako takový revival.

Lucie HUSÁROVÁ:
Lucie Husárová, Radiožurnál, Karlovy Vary.

Rock for People

Kateřina CAUSIDISOVÁ, moderátorka:
Přes 23 tisíc lidí sleduje i dnes festival Rock for People v Hradci Králové. Jedna z největších hudebních akcí v republice láká na světovou, ale i domácí hudební špičku. Na pěti scénách ještě do zítřejšího večera vystoupí desítky kapel. Radiožurnál má na místě svého reportéra Martina Pařízka, který se teď z místa hlásí živě.

Martin PAŘÍZEK:
Rock for People dnes večer láká na kapely světových jmen, na hlavní scéně se představí jako hřeb večera americká formace My Chemical Romance, na další scéně pak Divokej Bill nebo kapela Wohnout. Dnešní program /nesrozumitelné/ dvě desítky vystoupení zahraničních a domácích interpretů, které /nesrozumitelné/ už také přeje počasí a další velké přeháňky se neočekávají, takže 23 tisíc diváků si festivalový večer prožije rozhodně bez pláštěnek. Z letiště v Hradci Králové Martin Pařízek, Radiožurnál.

Kateřina CAUSIDISOVÁ, moderátorka:
Omlouváme se za špatné telefonické spojení.

Spustit audio