Žene mě, že jsem schopen vypěstovat cokoli. V dospělé zelenině se nutrienty ztrácí, říká pěstitel microgreens
Rostlinky „minizeleniny“ se konzumují se stonkem a obsahují násobně více vitamínů. „Myslím, že nejlíp ze všech těch microgreens, které pěstujeme, vychází brokolice. Ta má úplně závratná čísla,“ popisuje vášnivý zahradník Ondřej Vlk z měchenického skleníku. Po jaké době se dají výhonky sklízet a s jakými semínky je nejlepší začít? Kde leží kořeny pěstitelského trendu a jak se k němu dostal on sám? „Do zahrádky mě nikdo nenutil, dětství jsem tím poznamenané neměl,“ zamýšlí se.
Související
-
Dětem sladkou zeleninu. „Baví mě objevovat věci, co do dětí moc nedostanete,“ říká foodblogerka
„Měl to být pořad pro těhotné. Bohužel čas byl mnohem rychlejší, a tak vaříme pro malé děti a unavené rodiče,“ popisuje autorka pořadu Menu pro Emu. Které recepty bodují?
-
Mák se u nás pěstoval od příchodu Slovanů. Dnes jsme největšími pěstiteli na světě, říká odborník
Čím se český mák do buchet a závinu liší od máku technického nebo farmaceutického? A proč nemá smysl nařezávat české makovice kvůli zakázanému opojení?
-
Vaření na ohni se zaseklo na opékání špekáčků a to je strašná škoda, říká autor nomádské kuchařky
Bývalý kuchař Michal Hromas poslední roky vaří pouze na ohni. O nomádské kuchyni právě napsal kuchařku Oheň a dým.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.