Dětem sladkou zeleninu. „Baví mě objevovat věci, co do dětí moc nedostanete,“ říká foodblogerka
„Ze začátku to měl být pořad pro těhotné mámy,“ popisuje autorka pořadu Menu pro Emu, foodblogerka Veronika Koko Šmehlíková. „Bohužel čas byl mnohem rychlejší, a tak vaříme pro malé děti a unavené rodiče,“ dodává. „Asi bych chtěla mít firmu na droždí, ale nemám,“ glosuje nedostatek za karantény. A tak se alespoň učí pečlivěji využívat suroviny, které už má doma. Jaké recepty považuje za své nejsilnější? A co doporučuje po těhotenství?
Související
-
Hostem je dnes asi nejoriginálnější česká kuchařka Dita P neboli Dita Pecháčková
Má na svém kontě dva rekordně sledované seriály pro Českou televizi a tři unikátní publikace. Třetí z nich je daleko víc výtvarnou publikací než pouhou kuchařkou.
-
Kromě chuti nás na jídle baví i textura. Příběh ořechových skořápek Pavla Maurera
Pavel Maurer se zamýšlí nad chutěmi svého psa. Je pro štěně křupání ořechové skořápky obdoba zážitkové gastronomie? A jaké zážitky si dopřávají gurmeti ze světa lidí?
-
Jídlo je psychologie. A může být útěšný a povzbuzující. Ale všeho s mírou, říká Karolína Kamberská
Má ráda představu prvorepublikové hospodyňky a doma má spousty kuchařek s recepty. Stala se oblíbenou televizní domácí kuchařkou a moc jí to baví. I při přípravě vá...
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.