Vaření na ohni se u nás zaseklo na opékání špekáčků a to je strašná škoda, říká autor nomádské kuchařky
Bývalý kuchař Michal Hromas poslední roky vaří pouze na ohni. O nomádské kuchyni právě napsal kuchařku Oheň a dým. „Žiju na venkově, takže zdrojem jsou mi produkty, které se vyskytují kolem mě,“ říká. Jedna z kapitol jeho knihy se věnuje kotlíkům. „Nejtěžší je odhadnout kolik a čeho tam dát. I hloupý kotlíkový guláš dokáže překvapit.“ Jak v kotlíku upéct žemlovku? A jaký je rozdíl mezi grilováním a pečením na ohni? Poslechněte si celý rozhovor s Michalem Hromasem!
Související
-
Chtěl bych, aby byla česká gastronomie více vyhlášená, říká michelinský kuchař Radek Kašpárek
Garden Food Festival je poprvé v Praze. Na pražské Invalidovně, kde se gurmánská událost koná, vařil i michelinský kuchař Radek Kašpárek.
-
„Kluk v akci“ měl být jen jeden, naše dvojice vznikla náhodou, vzpomínají kuchaři Slanina a Sajler
Pořad Kluci v akci má za sebou neuvěřitelných 15 let, minulý víkend kuchaři Ondřej Slanina a Filip Sajler odvysílali 600. díl.
-
Tradiční polská kuchyně si znovu hledá cestu do ulic
V polských městech obvykle narazíte na stánky s burgery nebo kebaby. Při troše snahy se ale dají objevit i vyhlášené lokální speciality.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.