Vaření na ohni se u nás zaseklo na opékání špekáčků a to je strašná škoda, říká autor nomádské kuchařky

10. červenec 2020

Bývalý kuchař Michal Hromas poslední roky vaří pouze na ohni. O nomádské kuchyni právě napsal kuchařku Oheň a dým. „Žiju na venkově, takže zdrojem jsou mi produkty, které se vyskytují kolem mě,“ říká. Jedna z kapitol jeho knihy se věnuje kotlíkům. „Nejtěžší je odhadnout kolik a čeho tam dát. I hloupý kotlíkový guláš dokáže překvapit.“ Jak v kotlíku upéct žemlovku? A jaký je rozdíl mezi grilováním a pečením na ohni? Poslechněte si celý rozhovor s Michalem Hromasem!

autoři: Lucie Výborná , vla
Spustit audio

    Související

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

    Jan Rosák, moderátor

    slovo_nad_zlato.jpg

    Slovo nad zlato

    Koupit

    Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.