„Kluk v akci“ měl být jen jeden, naše dvojice vznikla náhodou, vzpomínají kuchaři Ondřej Slanina a Filip Sajler
Pořad Kluci v akci má za sebou neuvěřitelných 15 let, minulý víkend kuchaři Ondřej Slanina a Filip Sajler odvysílali 600. díl. „Vaření není jen o kreativitě, ale také o každodenní práci. A chcete-li dobře vařit, je to o kulinářských technikách, které se 120 let nezměnily,“ zdůrazňují. V dalších měsících se diváci mohou těšit například na speciální díly natáčené na českých hradech a zámcích. „Vařit je příjemné, kdekoliv se cítíte dobře a je dobrá energie,“ tvrdí.
Související
-
Zdeněk Pohlreich: Mladí mají blíž k levici. Chápu to, ale radost z toho nemám
K práci a morálce v kuchyni má šéfkuchař velmi pragmatický přístup. Několikrát se vymezil vůči mladým, levicově smýšlejícícm lidem.
-
Kuchař nemusí být blbý a chudý! upozorňuje Filip Sajler. Co...
Jeho úkolem je vymýšlet nové věci a starat se, aby vše správně fungovalo, do kuchyně se ale velmi rád vrací. A že se ptáte, čím to je, že takový šéfkuchař, jakým je...
-
Pavel Maurer: Gastronomická příjmení? Pohlreich tam nějak nesedí
Slanina, Nejezchlebová, Guláš, Okurka – samá gastronomická příjmení. Jedno takové nosí i jeden z nejbohatších mužů světa. Co vypovídá příjmení o známém kuchaři Zdeň...
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
![jak_klara_obratila_na web.jpg jak_klara_obratila_na web.jpg](https://radiozurnal.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/e267b388c06a96c1b90c7443afcd1a84.jpg?itok=NWANcVy-)
![](https://radiozurnal.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/94949a2cda8b0e5970dc036a8b74667d.jpg?itok=bfzCOlUT)
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.