Voda živá živě na Radiožurnálu. „Písničky se mi mění pod rukama,“ říká Aneta Langerová

1. červenec 2019

Do mobilního studia Radiožurnálu na Sadové kolonádě v Karlových Varech si zpěvačka Aneta Langerová přinesla i kytaru. Během rozhovoru s moderátorem Janem Pokorným totiž zazpívala dva ze svých oblíbených  hitů a sklidila za to velký potlesk širokého zástupu fanoušků, kteří si ji přišli poslechnout.

„Když se nějaká píseň napíše, tak to neznamená, že ji člověk dobře zná. Musí počkat několik let, aby se vybarvila a aby pochopil, jestli ji má dál zpívat, nebo ne,“ vysvětluje zpěvačka důvody, proč se její písně během každého koncertu mění pod rukama.

Podívejte se, jaká byla atmosféra na koncertě Anety na Dni s Českým rozhlasem ve Varech:

Instinkt na hity sice nemá, ale pozná, jestli ji bude ráda zpívat. „Když se napíše nějaká píseň, tak ji mám buď hodně ráda, nebo ještě trochu nevím,“ usmívá se.

Všechny písně, které kdy nahrála, hraje s kapelou jinak, snad kromě hitu Voda živá, na kterém – snad jenom kromě malých úprav – nic neměnili. „Záleží na tom, jaká se vyskytne parta v kapele, podle toho dáváme aranže a upravujeme,“ vysvětluje.

V létě se chystá na festivaly a pochvaluje si, jak se rozrostly a jsou čím dál více oblíbenější. „Je skvělé, že je letní kultura podporovaná,“ vyzdvihuje.

Necítí se ale, že by byla součástí velkého show byznysu. Spíše jezdí na samostatné koncerty se smyčcovým triem na místa, která má rada – Olomouc, Rabí, pražský Vyšehrad…

autoři: Jan Pokorný , prh
Spustit audio