V rámci školy hrou prodávala děti do otroctví jiné třídě. „Chci je motivovat ke vzdělání,“ říká průvodkyně pořadem UčíTelka

Veronika Dobrovolná je jedním z pedagogů, kteří děti provázejí pořadem UčíTelka. „Cílem není suplovat třídu, jde také o inspiraci pro rodiče,“ říká. Mimo televizní obrazovky si s dětmi tyká. „Malé děti potřebují být v kontaktu a vidět emoce,“ vysvětluje. Preferuje školu hrou, s jednou ze svých tříd upalovala Jana Husa, jindy prodávala děti do otroctví nebo učila, jak fungují úroky, za pomoci třídních peněz. Jak se dívá na známkování? A jak ke vzdělání motivovat vlastní děti?

‚Dobrý den, ze které planety paní učitelka pochází? V jaké zemi že to učí? Zdá se, že poslouchám nějaké science-fiction...‘ napsala Markéta během rozhovoru na web. A nebyla sama. A tak jsem rozhovor s učitelkou-průvodkyní, která prodala děti do otroctví do vedlejší třídy a sehrála scénu upalování Jana Husa nejen s žáky, ale i s rodiči, protáhla ještě o hodinu. Užijte si, inspirujte se, radujte se! Stojí to za to.
moderátorka Lucie Výborná

autoři: Lucie Výborná , als
Spustit audio

Související