Už poněkolikáté v letošní sezóně přepadla Petru Kvitovou na velkém turnaj nemoc

1. září 2013

Česká tenistka Petra Kvitová vypadla z US Open po třetím kole, a už potřetí v posledních měsících ji na velkém turnaji přepadla nemoc. Po Turnaji mistryň v Istanbulu a Wimbledonu bojovala i v New Yorku nejen s nepříjemnou protihráčkou. Tentokrát to byly vysoké horečky.

"Tělo je bohužel vyčerpané, když jsem hrála, tak jsem nevěřila, že nohy dole jsou moje. Bylo těžké se i pohnout."

Nemocí oslabená Petra Kvitová to zkusila, že by zápas vzdala, ji nenapadlo, ale na kurtu rozhodně nepředvedla, co by jako hráčka elitní desítky ukázat měla.

0:00
/
0:00

A nestalo se jí to v posledních měsících poprvé. Loni na podzim na Turnaji mistryň v Istanbulu onemocněla před svým zahajovacím zápasem, před pár týdny ve Wimbledonu pro změnu před čtvrtfinálovým duelem, kdy se otevírala nečekaně velká příležitost k celkové výhře.

A teď na US Open před utkáním třetího kola s domácí Alison Riskeovou.

"Vzteklá nejsem, ale mrzí mě to. Přece jen to bylo hratelné třetí kolo grandslamu. Letos se mi to už jednou stalo ve Wimbledonu, takže jsem z toho už smutná. Když jsem byla na testech, všechno mi vyšlo dobře. Evidentně ale někde něco je. Bylo by fajn to najít," říkala zklamaná Petra Kvitová.

Čtěte také

Ta poprvé od předloňského jara vypadne z elitní desítky. Ale to teď českou tenistku ve srovnání s celkovým vyzněním letošní sezony netrápí.

"Nějak to neřeším. Vím, že vypadnu z desítky, ale už se těším na novou spolupráci a doufám, že to potom prodám na dalších turnajích. Největší cíl teď je kvalifikovat se na Turnaj mistrů. V Asii nic neobhajuju, takže se mi možná bude hrát lépe," přiznává česká tenistka, která si teď hodně slibuje od změny v kondiční přípravě.

Fyzický trénink totiž zahájí pod dohledem uznávaného experta Marka Všetíčka, jen co se vrátí z New Yorku a zároveň se uzdraví.

autoři: jpa , mau
Spustit audio