Upravená zpráva o udělené milosti: Došlo zřejmě ke špatné komunikaci. Byla to naše chyba, říká Mynář

5. listopad 2021

Prezident Miloš Zeman už leží na standardním pokoji rehabilitačního oddělení. Návštěvy za ním kvůli zhoršující se epidemické situaci nesmí. S Andrejem Babišem (ANO) se proto spojí telefonicky, s Petrem Fialou přes videokonferenci. „Pan prezident pracuje z nemocnice po celou dobu. Intenzita práce, tím, jak byl přeložen na standardní pokoj na rehabilitačním oddělení, se jistě zvýší. Sleduje vývoj každý den, má kompletní, ucelený obrázek o volbách,“ ujišťuje Vratislav Mynář.

Vedoucí prezidenovy kancelář potvrdil, že s politiky se prezident fyzicky zatím nesetká.

Čtěte také

Ústřední vojenská nemocnice nám vyšla maximálně vstříc. To znamená, že během epidemických opatřeních spojených s covidem má přístup paní Ivanka Zemanová jako manželka a dcera Kateřina. A jediný, kdo může kvůli pracovním důvodům a pracovním záležitostem, které jsou dnes a denně na pořadu, jsem já,“ tvrdí Mynář.

Radiožurnál a iRozhlas tento týden upozornily na udělení milosti pro údajně vážně nemocného podnikatele Pavla Podroužka. Prezident Zeman ji měl podepsat už pět dní před svým prvním pobytem v nemocnici, a ne až 14. září, kdy měl nastoupit do nemocnice, jak původně informoval web Hradu. 

„Mohu říct, že zřejmě došlo ke špatné komunikaci, protože pan prezident samozřejmě toto rozhodnutí (v ten den – pozn. red.) nepodepsal, ale 14. září, kdy byl hospitalizován, se to dostalo k paní ministryní ke zprocesování. Informoval jsem se na to v kanceláři, respektive na legislativním odboru. Byla to naše chyba, ano,“ přiznává vedoucí kanceláře. 

autoři: Jiří Chum , vma
Spustit audio

Související