Ujfaluši si prodlouží kariéru v dresu Sparty, podepsal roční smlouvu

8. srpen 2013

Fotbalový obránce Tomáš Ujfaluši se po 12 letech vrací do české fotbalové ligy. Dnes před zraky novinářů podepsal na Letné smlouvu do konce letošní sezony s následnou roční opcí.

"Těch let v zahraničí už bylo hodně a už jsem chtěl zůstat v Česku. Nechtěl jsem skončit s fotbalem, dokud se cítím fit," řekl novinářům Ujfaluši.

"Jediná varianta byla Sparta. Zaprvé je to historicky nejslavnější český klub a mají velmi silný, mladý kádr. A já bych chtěl v Česku vyhrát ligový titul."

Ještě před týdnem neměl Ujfaluši o své další fotbalové budoucnosti jasno. Ve středu večer však úspěšně prošel v pražském klubu zdravotní prohlídkou a dnes před polednem už na tiskové konferenci s úsměvem pózoval s dresem Sparty.

Čtěte také

Pětatřicetiletý Ujfaluši přichází do Sparty jako volný hráč. Naposledy oblékal dres tureckého týmu Galatasaray Istanbul, ale v poslední sezoně vinou přetrženého zkříženého vazu v koleni odehrál pouze dva zápasy a dohodl se s klubem na rozvázání smlouvy. V minulosti hrál také v Hamburku, Fiorentině a Atlétiku Madrid, s nímž vyhrál v roce 2010 Evropskou ligu.

Se 78 mezistátními zápasy patří Ujfaluši k nejzkušenějším českým fotbalistům. Má na kontě bronz z mistrovství Evropy 2004 a byl jednou z vůdčích osobností, i kapitánem Brücknerova týmu. V roce 2009 se reprezentace vzdal.

Na Letné se navíc schyluje k dalším změnám. Intenzivně se jedná o případném prodeji Václava Kadlece do bundesligového Frankfurtu a také o příchodu Bořka Dočkala z norského Trondheimu. Radiožurnálu to potvrdil personální šéf Sparty Jakub Otava.

autoři: jpa , grg
Spustit audio