Turné klavíristy Tomáše Kača k novému albu My Songbook se blíží

28. květen 2024

Klavírista, skladatel a aranžér Tomáš Kačo již za necelé dva týdny vyrazí na turné, na kterém představí skladby ze své připravované desky.

Tomáš Kačo na jedenácti koncertech napříč republikou nabídne publiku ochutnávku repertoáru, který vyjde na novém albu My Songbook. Na těchto večerech vzdá hold tvůrcům, kteří svými písněmi navždy ovlivnili jeho dětství. Zazní originální variace na české evergreeny jako jsou Holubí dům, Tulácké ráno či Dej mi víc své lásky. Turné, stejně jako celá chystaná deska,, tak bude poetickou a osobní cestou kultovním českým zpěvníkem druhé poloviny minulého století.

„My Songbook je výběr českých písní, mých oblíbených, které se mi zapsaly pod kůži již ve školním věku. Od té doby si je všechny pamatuju. Věřím, že melodie těchto písní jsou nesmrtelné. Spousta z nás má na tyto melodie vzpomínky, které nás dokážou přenést v čase. To je krása hudby. Rád bych Vás pozval na společný výlet časem, kde budeme mít prostor pro své sny,“ zve na turné Tomáš Kačo.

Své sólové recitály staví Kačo především na improvizaci, s níž rozehrává do neopakovatelných hudebních končin svůj jedinečný styl založený na fúzi klasiky, jazzu a tradiční romské hudby. Jeho hudební cestu kritika označuje za ojedinělou – „škatulku“ suis generis. Je znám pro svou schopnost velmi přirozeně propojovat žánry a atraktivním způsobem tak přibližovat běžnému posluchači i žánry mimo hlavní proud současné hudební scény.

zdroj: Aficionado
Spustit audio