Tipy na výlet v Jihočeském kraji

5. březen 2020

Výstava u příležitosti 500. výročí založení města Tábor v kině Svět.  Víkend dobrovolného vstupného v ZOO Tábor. Velký knižní bleší trh v Hořicích na Šumavě.

Husitskou bitvu u Sudoměře, od níž v březnu uplyne 600 let, připomíná výstava, kterou otevřelo Prácheňské muzeum v Písku. Nabízí nálezy z bojiště, originály i kopie zbraní, texty od historika Petra Čorneje nebo informace o jihočeských událostech spjatých s husitstvím.

Impozantně, důstojně a zvesela. Tak prý slavili naši předci 500. výročí založení města Tábor v roce 1920. Dokumentuje to nová výstava fotoateliéru Šechtl-Voseček v kavárně táborského kina Svět. Autorem všech fotografií je Josef Jindřich Šechtl. Výstavě dominují snímky z návštěvy prezidenta Tomáše Garriguea Masaryka.

Čtěte také

ZOO v Táboře si na tento víkend připravila akci s názvem Víkend dobrovolného vstupného. Přijďte do ZOO a za vstup zaplatíte kolik chcete. 

I tento víkend můžete navštívit Hradní muzeum v Českém Krumlově, které se pyšní celoročním provozem už už osmou sezonu. Milovníci historie a kulturního dědictví tam mohou strávit příjemné a zároveň poučné chvíle v prostorách nejstarší dochované části krumlovské rezidence, v tzv. Hrádku s věží na II. zámeckém nádvoří.

Už nemáte co číst? V Hořicích na Šumavě v sobotu začíná dvoudenní Velký knižní bleší trh. Budete si moci vybírat z tisíců knih, služby nabídne i antikvář. Výtěžek akce je určen na rozvoj místní knihovny. 

autoři: Naděžda Hávová , vla
Spustit audio

Více z pořadu