Taťjána Medvecká

21. květen 2008

Do studia Radiožurnálu ve středu přišla herečka a členka činohry Národního divadla Taťjána Medvecká. S moderátorkou Lucií Výbornou mluvila o svém vztahu k fotbalu, co pro ni znamenají divadelní a rozhlasová ocenění nebo o tom, proč ji není možné spatřit v televizních seriálech. Ve středu 22. května bude hostem Jaroslav Sedlák, výcvikář Svazu záchranných brigád kynologů České republiky .

Dnes večer se v Moskvě bude hrát finále Ligy mistrů a herečka Taťjána Medvecká se svěřila, že se na utkání těší. "Dneska je finále, rozumíte? Hraji večer Virginii a ta končí, když budeme dobří, ve 20.57 až 20.58. To znamená rychle paruku dolů a přijdu jenom o 15 minut. A už kluci vědí, že se budu dívat v Kolowratu na televizi a možná si přinesu brambůrky a pivo," uvedla Taťjána Medvecká, která doplnila, že se ve fotbalových pravidlech vůbec nevyzná, ale baví ji hra.

Taťjána Medvecká je dvojnásobnou nositelkou Ceny Thálie. Ve druhém případě za roli betonářky Toničky v monodramatu Poprvé vdaná. Jaký je rozdíl hrát monodrama a hrát klasiku? "Je to v tíži toho úkolu, když se to nedaří, tak za to můžete jedině vy. Je to náročnější, nemáte tam vteřinu na vydechnutí. A když se, nedej bože, stane, že máte monolog a teď vám něco třeba rupne na kostýmu, nesmíte to ani zaregistrovat, natož abyste se s tím nějak vyrovnali," doplnila herečka.

Ta nemá v současné době o role v divadle nouze. Ale oslovují ji i tvůrci televizních seriálů a filmů s nabídkami rolí? "Měla jsem nabídky na seriály, ale už asi nejsem nejmladší. V tuhle chvíli mám na repertoáru asi deset her, z toho tři čtyři jsou opravdu těžké. Jsou to velké úkoly. Nedovedla jsem si představit, že ráno v šest hodin budu někde v Hostivaři v ateliérech, budu do dvou hodin natáčet a večer půjdu hrát," dodala herečka.

autor: vij
Spustit audio