Spadlo to z nás a konečně jedeme domů, říkal po vítězném gólu v rekordně dlouhém zápase Lakatoš

14. duben 2023

Hokejisté Vítkovic si vybojovali rozhodující sedmý duel semifinále extraligy. Výhrou 2:1 v prodloužení na ledě Hradce Králové totiž srovnali sérii na 3:3 na zápasy. Vítězství se zrodilo z nejdelšího utkání v české hokejové historii, trvalo 139 minut čistého času a rozhodující trefu zaznamenal Dominik Lakatoš.

Ani v rekordně dlouhém čtvrtém prodloužení královéhradecká aréna neutichla. Hráči už sotva tahali nohy a rychlých bruslařských soubojů ubývalo. Přesto to podle reakcí v ochozech vypadalo, že publikum dlouhý, téměř 140 minutový hokejový maraton bavil.

„Budu si muset nejdřív platit parkování, protože jsem nepočítal s tak dlouhým zápasem. Vyjde mě to minimálně na dalších padesát korun, pokud nedají gól,“ vtipkoval během jedné z přestávek v dlouhém prodloužení fanoušek Hradce Králové.

Ten zůstal stejně jako několik tisíc dalších domácích příznivců smutný. Ve 139. minutě totiž v oslabení prchnul vítkovický kapitán Dominik Lakatoš a rychlou kličkou překonal domácího gólmana Matěje Machovského. 

Čtěte také

„Byl jsem rád, že už konečně pojedeme domů. Po tom, co jsme tady byli do jedenácti do večera, tak to z nás spadlo a byli jsme šťastní,“ oddechl si autor vítězné branky Lakatoš, že odvrátil další osmnáctiminutovou přestávku.

Po ní by se hrálo už páté prodloužení. Hrálo by se tak dlouho, dokud by nepadl regulérní gól. K takovému momentu se s postupem času víc a víc schylovalo.

„Několikáté prodloužení, samozřejmě obrovská únava hráčů a byla jen otázka času, kdy někdo z hráčů tu chybu udělá. Bohužel udělali jsme ji my v přesilovce a byli za to potrestaní. Musíme rychle zregenerovat a připravit se na rozhodující sedmý zápas,“ řekl Radiožurnálu Sport kouč Hradce Tomáš Martinec.   

Rozhodující duel čeká Vítkovice s Hradcem Králové v sobotu od 15.30. Stanice Radiožurnál Sport odvysílá zápas v přímém přenosu. 

autoři: Adam Weidenthaler , rej
Spustit audio

Související