Soutěž: Za tři správné odpovědi kurz bezpečné jízdy

11. duben 2024

Pokud dnes 11. 4. odpovíte správně na všechny 3 položené otázky, získáte kurz bezpečné jízdy.

Pokud dnes odpovíte správně na všechny 3 položené otázky, máme pro Vás skvělý a hodnotný dárek v ceně téměř 5.000,- Kč, který by se Vám mohl hodit teď na jaře, před začátkem jarních a letních výletů. Jedná se o poukaz na Kurz bezpečné jízdy, který do soutěže věnoval Autodrom Most.

Kurs Vám umožní se seznámit s nejčastějšími krizovými situacemi, které na nás mohou čekat každý den v běžném silničním provozu. Tyto situace se v kurzu naučíte nejen zvládnout, ale také jim předcházet. V rámci praktické části kurzu si vyzkoušíte třeba brzdění na suché, mokré nebo velmi kluzké vozovce (připomínající sníh či námrazu). Vyzkoušíte si s pomocí vodních bariér brzdění s vyhýbáním (aby vás například na vozovce při skutečném provozu nepřekvapil nezodpovědný chodec) nebo smyk zadní a přední nápravy, brzdění a vyhýbání v kopci a v zatáčce (na polygonu jsou cvičné moduly pro praktickou výuku jako je kyvná deska, svah a vodní překážky a pochopitelně profesionálních instruktoři).

Polygon Most je největší centrum kurzů bezpečné jízdy v ČR. Nezáleží v nich na zkušenostech řidičů - kurzy jsou postavené tak, aby přinesly něco jak začátečníkům těsně po autoškole, tak i zkušeným řidičům, kteří si mohou v bezpečí polygonu natrénovat situace, které je mohou potkat.

Jak soutěžíme?
Každý všední den ve 12:40 vám po soutěžním příspěvku postupně položíme tři otázky, odpovídat na každou musíte začít do pěti vteřin. Pokud začnete odpovídat později, odpověď je neplatná a hodnotíme ji jako nesprávnou. Kompletní pravidla najdete zde.

A co když se jednou spletete?

Pokud odpovíte pouze na 2 otázky správně, zašleme Vám set novinkových knih. Bude mezi nimi např. právě vyšlý působivý historický román Ester od Markéty Práškové, odehrávající se po atentátu na Heydricha, za temných časů okupace, kdy se obyčejní lidé museli vypořádat s nelidskostí a krutostí nacistického režimu.

Přidáme třeba i opakovaně vycházející knížku od spisovatele Vlastimila Vondrušky Sběratelé ostatků, která se odehrává v polovině 14. století, ve vzrušené době válek a hladomorů, ale také zápasu o jednotu církve a křesťanské víry.

Knihy

A mezi Vašimi knihami bude třeba i novinka, která dokáže obohatit vaše vztahy: Hory, mlha, láska a já od Tessy Randau. Není to beletrie, ale formou poutavého příběhu Vás provede uměním správné komunikace ve vztahu; využijete ji nejen v partnerských vztazích, ale všude tam, kde je potřeba správně naslouchat a komunikovat.

Pokud neodpovíte správně ani na jedinou otázku, nemáte nárok na žádnou cenu.

autor: psk
Spustit audio