SOUTĚŽ: Chcete vědět, kdo pojede na olympiádu v curlingu? Máme vstupenky na kvalifikaci!

3. prosinec 2017

Radiožurnál fanouškům rozdává celkem 40 vstupenek na olympijskou kvalifikaci v curlingu, která se koná v Plzni 5. – 10. prosince. Vstupenka platí na všechny zápasy jednoho celého dne kvalifikace. Výherci vstupenek budou zároveň mít možnost vyzkoušet si ve vedlejší hale samotnou hru.

Chcete zajít zadarmo na olympijskou kvalifikaci v curlingu? Poslouchejte v úterý a ve středu (5. a 6. prosince) Ranní Radiožurnál a mějte připravený počítač, tablet nebo mobil.

Jakmile vás k tomu právě v Ranním Radiožurnálu mezi pátou a devátou ráno moderátor Jiří Chum vyzve, napište na mail vstupenky@rozhlas.cz „Chci vstupenky na curling v Plzni.“ V úterý 5. prosince 10 nejrychlejších vyhrává po 2 ks vstupenek na zápasy 7. 12. a ve středu stejný počat soutěžících vyhraje vstupenky na utkání, která se uskuteční o den později.


Olympijská kvalifikace v curlingu
Kde? v Plzni v hale Košutka
Kdy? 7. a 8.12.

O poslední dvě letenky do korejského Pchjongčchangu se střetne sedm ženských a osm mužských týmů. Mezi nimi nebude chybět ani česká reprezentace, která bude poprvé hrát před domácím publikem. Skipové Anna Kubešková a Jiří Snítil, kteří povedou své týmy, budou čelit velké výzvě. „Za čtrnáct let, co jsem v reprezentaci, jsem doma ještě nehrál,“ tvrdí Jiří Snítil.

„Oba týmy tvrdě trénovaly, aby na Olympijské kvalifikaci uspěly. Nicméně pevně věříme, že výhoda domácího prostředí, nám dá těch posledních pár procent, které mohou rozhodnout o případném úspěchu či neúspěchu,“ dodává národní trenér Brad Askew.

Role českých curlerů nebude vůbec jednoduchá a podpora fanoušků je tedy na místě. Proti nim budou stát například druzí z mistrovství světa 2016 Dánové, čtvrtí ze ZOH 2014 Číňané, třetí z nedávného evropského šampionátu Italky nebo třetí z olympiády 2010 Číňanky.

Národní tým

Zápasy v jednotlivých skupinách se budou hrát od úterý 5. do soboty 9. prosince a vítězové se potom utkají v nedělním finále, kde se rozhodne o obou kvalifikantech z každé kategorie. Účast české reprezentace na olympiádě v Pchjongčchangu by jistě změnila český curlingový svět.

O výhře výherce ve stejný den informujeme odpovědí na jejich původní email. Jména výherců budou na guestlistu, na jehož základě budou výherci předány vstupenky přímo v místě konání v Plzni.

autor: jaw
Spustit audio