Se sportem jsem začal docela pozdě a nikdy jsem si nemyslel, že bych se jím mohl živit, říká biker Hynek

23. prosinec 2021

Hostem sportovní talkshow Na férovku s Vavřincem Hradilkem je jeden z nejlepších českých bikerů Kristián Hynek. Proč se chystá znovu na závod Cape Epic? Na co se těší až ukončí kariéru? Proč se nikdy neprobojoval na olympijksé hry? A proč je Cape Epic pro bikery nejzajímavějším závodem? Poslechněte si celý rozhovor!

Tvůj životopis mi řekl, že jsi ve své kariéře se sportem končil už před 13 lety a potom před dvěma roky. Jak to tedy je?

Těch konců bylo opravdu hodně a i ten začátek byl poměrně zvláštní. Začal jsem docela pozdě a nikdy jsem si nemyslel, že to dotáhnu tak daleko, že bych se sportem živil. V životě potom přišlo několik milníků, kdy jsem si říkal, že už toho nechám, ale že dojedu ještě sezonu. První vážná úvaha byla před 13 lety, kdy jsem dostal příležitost zajímavé práce, která nakonec nevyšla. To byla asi nejvážnější výhybka.

Čtěte také

Takže máš ještě chuť závodit? Teď se připravuješ na Cape Epic, což je jeden ze závodů, na kterých jsi nejvíce zářil.

To je taková chuť, která vychází z toho, co se za poslední rok událo. Můj poslední Cape Epic měl být vloni na jaře, ale došlo k věcem, které to zhatily. Nejsem ale jediný sportovec, který kvůli tomu prodlužuje kariéru. Jarní Epic by měl být už tím posledním. Sezona bude už jen o Epicu a přípravných závodech.

Máš do té přípravy větší chuť, když víš, že to bude taková poslední dřina? Nebo to tak nevnímáš?

Vlastně jsem o tom takhle nikdy nepřemýšlel. Mám pocit, že to odhodlání je podobné jako jindy. S vidinou toho, že potom přijde odpočinek, se na to člověk těší. Těším se na to, že se budu víc věnovat rodině. Má to trochu jiný náboj, ale vlastně si to moc nepřipouštím a připravuji se tak, jak bych se připravoval jindy.

Sportovní talkshow Na férovku s Vavřincem Hradilkem každý čtvrtek živě na Radiožurnálu Sport
autoři: Vavřinec Hradilek , vla

Související