Roman Šebrle

12. březen 2008

Mistr Evropy, mistr světa a olympijský vítěz Roman Šebrle přišel do Dopoledního Radiožurnálu jen pár dní poté, co ho na halovém mistrovství Evropy postihlo svalové zranění. S Lucií Výbornou mluvili i o budoucnosti sportovního klubu Dukla, olympiádě v Česku, vztazích mezi sportovci, darování krve nebo o dopingu. Ve čtvrtek 13. března bude hostem klimatolog Jan Pretel.

Olympijské hry v Praze by Roman Šebrle uvítal. "Jednak vím, co je to za slávu. Navíc si myslím, že by to prospělo nejen Praze, ale i celé republice. Zvedlo by to prestiž, přivedlo nové turisty, zlepšila by se infrastruktura. Myslím, že ani Praha ani Česká republika nejsou na pořádání malé. Jsou tu schopní lidé, kteří dokáží hry zorganizovat tak, aby to nebyl krach, ale aby se na nich vydělalo."

Roman Šebrle potvrdil, že mezi desetibojaři existuje přátelství, jinak by prý spolu dva dny na stadionu nemohli vydržet. Některé své soupeře má celkem rád, třeba Američana Bryana Claye. "Bohužel - protože proti nějakému parchantovi by se mi závodilo mnohem lépe. To je pak úplně jiná motivace, jiný hec."

V den další akce Daruj krev s Českým rozhlasem se Lucie Výborná zeptala Romana Šebrleho, jestli zná svou krevní skupinu a jestli někdy daroval krev. "Krev mám A Rh pozitivní. Sám jsem krev ještě nedaroval. Zatím chodíme na odběry krve kvůli tomu, abychom věděli, jak na tom jsme. Ale dovedu si to představit. Tatínek byl dlouholetým dárcem, měl za to různé odznáčky. Mně by to nevadilo."

Záznam celého rozhovoru s Romanem Šebrlem si můžete poslechnout v Rádiu na přání.

autor: jkr
Spustit audio