Přemysl Kubala

13. srpen 2011

Časy se mění. Možná jde o otřepané klišé, minimálně v plážovém volejbale však platí. Pokud byste tak předpokládali, že světové beachvolejbalové špičce stále kralují Brazilci a Američané, spletli byste se. Také o tom v sobotu mluvila moderátorka Hanka Shánělová s Přemyslem Kubalou, který se v době předtáčení tohoto rozhovoru chystal na ME v plážovém volejbale.

Ostravský blokař a také člen úspěšného volejbalového páru Beneš – Kubala. To je Přemysl Kubala. Jeho beachový pár je mezi světovou špičkou poměrně nevšední – ani jeden z nich není totiž beachvolejbalistou tělem a duší. Zatímco Petra Beneše živí finančnictví, zaměstnavatelem Přemysla Kubaly je Ostravský volejbalový klub.

Že takových párů mezi světovou špičkou mnoho není, potvrzuje i samotný Přemysl Kubala. „Náš pár je naprostý unikát. Všechny týmy na vysoké úrovni se beachvolejbalu věnují celoročně, jezdí s nimi celé týmy. To, že s námi nejezdí dalších deset lidí, náš však popravdě řečeno ani moc nemrzí,“ usmívá se.

Skloubit práci s beachvolejbalem prý pro něj není ani zdaleka tak těžké jako pro jeho parťáka. Ten totiž stojí jako finanční ředitel v čele jedné velké pojišťovací firmy. „To já jsem létě na písku, v zimě v hale, proto je to pro mě jednodušší,“ popisuje Přemysl Kubala.

Moderátorka Hanka Shánělová s Přemyslem Kubalou před rozhovorem

Vysněný cíl nezvyklého beachvolejbalového páru je jasný – olympijské hry. Jak reálné tyto vyhlídky na olympiádu vlastně jsou? Ve kterých zemích dnes dochází k největšímu boomu beachvolejbalu? A dá se tímto sportem vůbec uživit?

Záznam celého rozhovoru s Přemyslem Kubalou a dalšími Hosty Radiožurnálu si můžete poslechnout v iRadiu.

autor: als
Spustit audio