Pražská Troja uvítala nejlepší vodní slalomáře světa. Radiožurnál Sport je u toho

9. červen 2023

Pražská Troja hostí Světový pohár ve vodním slalomu, kde se od čtvrtka 8. června do neděle 11. června představí necelé čtyři stovky závodníků z 45 zemí světa. Na startu nebude chybět kompletní česká reprezentace, včetně úřadujícího mistra světa Víta Přindiše, který má na letošních domácích závodech obzvlášť velkou motivaci. Akci bude moderovat Miroslav Lenc a u všech závodů bude i reportér Radiožurnálu Sport Jan Suchan. Poslouchejte Radiožurnál Sport a užijte si to s námi.

Po loňském výpadku v semifinále, kdy ho srazily dva trestné dotyky, by se chtěl jeden z nejlepších kajakářů světa Vít Přindiš před fanoušky a svými blízkými pěkně blýsknout. O medaile budou kategorie K1 ženy a K1 muži netradičně bojovat už v pátek odpoledne. V Troji bude startovat 390 lodí ze 45 států, premiérově i závodník z Komorských ostrovů.

Čtěte také

„Cítím se výrazně líp než loni, takže věřím, že se to letos v Troji propíše do závodu. Trénink je samozřejmě jedna věc a závod druhá. Po loňském dosti strašlivém domácím Světovém poháru, nejen ze závodní stránky, která se mi nepovedla, ale protože i celkově ten víkend v Troji jsem si vůbec neužil, kdy jsem bohužel řešil i nějaké jiné zdravotní věci v rodině, mám velkou motivaci závodit. Takže doufám, že všechno proběhne v tomto směru hlavně klidně a že dokážu předvést výrazně lepší výkony než před rokem,“ prozradil Vít Přindiš, který se o medaile popere i s tréninkovým parťákem Jiřím Prskavcem a nováčkem v týmu, Jakubem Krejčím.

Program Světového poháru ve vodním slalomu 2023 v Praze-Troji

  • Čtvrtek 8. června: 14.00-18.00 - kvalifikace K1 ženy a K1 muži
  • Pátek 9. června: 8.30-11.30 - kvalifikace C1 ženy a C1 muži
  • Pátek 9. června: 13.45 semifinále a 16.45 finále K1 ženy a K1 muži
  • Sobota 10. června: 9.00 semifinále C1 ženy a C1 muži a od 11:30 finále C1 ženy a C1 muži
  • Neděle 11. června: 9.00 kvalifikace kajak cross (Time trial) a od 11.15 finále kajak cross
autoři: Radiožurnál Sport , rej
Spustit audio

Související