Polední publicistika: Změna testování ve školách. Škodí opakované podání posilovacích dávek? Novak Djoković na Australian Open

Odpovídá nový plán testování pro tuzemské školy aktuální epidemické situaci? Nakolik podložené je varování očkovacího stratéga Evropské lékové agentury (EMA) před častějším opakováním posilujících dávek vakcíny proti covidu-19? A má ještě Novak Djokovič šanci, že si zahraje na turnaji v australském Melbourne o rekordní 21. grandslamový titul? Poslechněte si celou polední publicistiku s Tomášem Pavlíčkem.
 

Hosty Tomáše Pavlíčka jsou:

  • Hana Stýblová, viceprezidentka AŘZŠ, ředitelka ZŠ a MŠ Plzeň-Božkov;
  • Jan Pačes, molekulární genetik z Ústavu molekulární genetiky;
  • Jaroslav Plašil, sportovní redaktor z Melbourne.
autoři: Tomáš Pavlíček , and
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.