Plavčíci na plážích na Brači už pracují i  v noci

10. srpen 2003
Vysílání v Chorvatsku 2009

Na nejvyhledávanější chorvatské pláži poblíž městečka Bol začali záchranáři pracovat i v noci. Usoudili totiž, že čím dál víc turistů se chodí koupat v noci a je zapotřebí na ně dohlédnout. Pozornost se teď ale soustředí také do Dubrovníku, kam konečně dorazil dlouho očekávaný ománský sultán. Na jeho příjezd čekaly už od minulého pátku v přístavu jeho dvě megajachty. Sultán tak jen za parkovné zaplatí víc než milion eur.

Na Bolu zavedli od letošní sezóny opět jednu novinku. Je jí nepřetržitá záchranná služba. Radní totiž usoudili, že o bezpečnost návštěvníků letoviska je třeba pečovat i během večera a noci, protože řada turistů se chodí koupat večer a v noci. Záchranáři jsou napojeni na rychlou zdravotnickou službu, která může případného zraněného okamžitě odvézt do nemocnice.

Do Chorvatska přicestoval sultán QUBOOS BIN SAID AL SAID se svým mnohočetným doprovodem. Sultán přiletěl s rodinou a doprovodem do Dubrovniku dvěma speciálními boeingy 747 Jamboo Jet. Z místa přistání se jeho rodina přemístila několika luxusními limuzínami do dubrovnických hotelů a na dvě sultánovy exkluzivní jachty. Ty v tomto chorvatském přístavu kotví už od pátku minulého týdne, takže za parkovné musí sultán zaplatit více než jeden milion EUR. Jachty jsou dokonale vybaveny, jejich délka je 140 a 130 metrů a může na nich přistávat i helikoptéra.

Počasí:

V Dalmácii bude zítra většinou slunečno. U Jadranu má v noci a ráno foukat bura - tedy vítr vanoucí od pevniny. Odpolední teploty by něměly překročit 36 stupňů.

autor: leš
Spustit audio

Více z pořadu