Pěstounka krátkodobé péče dostala nové miminko. Musíme ho „vymazlit“, říká

2. březen 2016
Příběhy Radiožurnálu

Sledujeme příběh pěstounky krátkodobé péče. Paní Daniela přečkala nervozitu z čekání a teď bude moct nabídnout pomoc novému dítěti. S 53letou profesionální pěstounkou se vydáváme do porodnice, kde na ni čeká čerstvě narozený chlapeček.

Daniela vychovala čtyři vlastní děti a pomohla už šesti kojencům. Teď ji čeká setkání s novým miminkem. „Jsem připravená s kočárkem, jsem zvědavá a těším se,“ přibližuje své dojmy. „Nemohla jsem dospat. V mých letech mě to překvapuje. Pocit, že budu mít miminko, mi nalil obrovskou energii do žil,“ nastiňuje.

„Ví se, že to bude chlapeček,“ prozrazuje Daniela. V jejím případě tak převažují hoši. „Už jsem měla tři holky a tři kluky a tohle bude sedmé miminko,“ vysvětluje.

Snad si na mě zvykne, doufá Daniela

A protože nedokázala odhadnout velikost oblečků, vzala si do porodnice hned tři varianty. „Některá miminka jsou kulatější a některá delší, je těžké to odhadnout,“ říká.

Čtěte také

Za chvíli už ukazuje miminko. „Je to krásný a zdravý kluk. Mám z něj velkou radost. Snad si na mě brzy zvykne. Sestřičky mi všechno řekly,“ přibližuje s tím, že hned druhý den začne lékařské kolečko a dítě musí vzít k pediatrovi. Každá nemocnice používá jiné jídlo, a tak musí Daniela nakoupit to, na co je dítě zvyklé.

Budí se jen na jídlo, tvrdí sestřičky

„Sestřička říkala, že je hodný a že se budí na jídlo. Chlapi to tak mají až do dospělosti, konstatovala jsem,“ říká s úsměvem Daniela.

„Musíme ho vymazlit, aby byl hodný a maminka z něj měla radost,“ dodává a obrací se na miminko: „Nasadím ti čepici a pojedeme do světa, kamaráde. Budeme se seznamovat.“

autoři: šše , Ivan Studený
Spustit audio