Jaké budou Vánoce na Radiožurnálu? Dvojitá dávka rozhovorů, silné příběhy i rozhlasoví králové

19. prosinec 2022

Nalaďte si Radiožurnál a zpříjemněte si závěr roku se svátečními hosty, vánočními písničkami i jedinečnými reportážemi. Chybět nebudou ani rozhlasoví králové.

22 tváří roku 2022

Během vánočních svátků vám představíme uplynulých dvanáct měsíců prostřednictvím seriálové řady 22 tváří roku 2022, kterou vysíláme od 22. prosince do 1. ledna vždy v časech 8.50 a 16.10.

Kromě sledování prezidentských voleb si tak můžete s Radiožurnálem připomenout významné osobnosti, kulturní úspěchy, historické sportovní milníky nebo hrdinné lidské osudy.

22 tváří roku 2022

Změny a kauzy roku 2022

V ranním vysílání si od 6 hodin připomneme také výrazné změny, které se v tomto roce udály. Datové schránky, příspěvek na bydlení, ceny energií, výchovné a valorizace důchodů nebo přijetí eura v Chorvatsku. Mezi svátky se vrátíme ke kauzám: skartace, pedofilové, Dozimetr nebo Diag.

Čtěte také

Sváteční rozhovory a vánoční poselství

Protože na Radiožurnálu rádi posloucháte naše rozhovory, chystáme je pro vás ve sváteční dny dokonce ve dvou premiérových časech. K tradičnímu dopolednímu Hostu Lucie Výborné ve vysílání přibude také odpolední Host Radiožurnálu, a to krátce po 14. hodině.

Na Štěpána odvysíláme tradiční vánoční poselství prezidenta republiky Miloše Zemana. Na Nový rok také projevy dalších ústavních činitelů – šéfa Senátu Miloše Vystrčila ve 13 hodin a premiéra Fialy ve 20 hodin.

Děti cimrmanologů v Radiocafé

Štědrý den a Silvestr na Radiožurnálu

Speciální podobu bude mít na Radiožurnálu i Štědrý večer. Připomeneme si letošní besedu Děti cimrmanologů i to nejlepší z Ježíškových vnoučat.

A protože Štědrý večer by měl být pohádkový, zapátrali jsme pro vás v archivu a hledali výrazné představitele rozhlasových králů. Jaké výrazné herecké osobnosti si v Českém rozhlase nasadily královskou korunu, si poslechněte po 18. hodině.

Čtěte také

Na Silvestra si pro vás vysílání připraví Petr Král od 20 hodin. Na webu si můžete poslechnout oblíbené sestřihy z nejpovedenějších přeřeků našich moderátorů, zprávařů a reportérů.

Co nás čeká v roce 2023?

Zaměříme se také na to, co nás čeká v roce 2023. Reportéři Radiožurnálu připomenou, jaké zásadní události nás čekají v pětidílném seriálu – například 100 let Českého rozhlasu, korunovace Karla III. nebo prezidenstké volby. Zmíní také změny, které nastanou nebo jaké kauzy se odehrály v roce 2022 a Radiožurnál byl u toho.

autor: agf
Spustit audio

Související