Netradiční řešení pro čínské singles. Partnery jim vybírají rodiče na speciální burze

Jak se seznamují mladí lidé v Číně? Velkou roli při výběru partnera tam mají rodiče. Především ve městech se ale životní styl přece jen mění a tíha odpovědnosti za výběr manžela nebo manželky je stále víc na mladých samotných. Mnohdy ale nemají na randění čas, a tak přicházejí na řadu opět rodiče. Ti podnikavější dokonce nabízejí své ratolesti na zvláštních burzách.

Přicházejí sem stovky a stovky rodičů, kteří pro svoje děti hledají partnery. Na chodnících mají rozložené deštníky a na nich připevněné inzeráty. Dozvíte se tedy o případném ženichovi nejen to, jak se jmenuje, ale i kolik měří a váží nebo jaký pobírá plat.

Denně až čtyři nabídky

Čtěte také

Paní Anna nabízí ruku své dcery, která má spoustu práce a nemá tedy čas hledat partnera. Dceru to sice příliš netrápí, ale její matku ano, a tak se rozhodla najít dceři ženicha. Paní Anna, respektive její dcera, dostává denně tři až čtyři nabídky. Zatím se jí však žádný nápadník nelíbí.

Podle jedné čínské studentky je takový způsob seznamování ponižující. Chápe však, že jsou rodiče nervózní, když se jejich dítě včas neožení nebo nevdá. Hranice je podle ní u dívek asi pětadvacet let a u chlapců třicet.

Majitelka seznamovací kanceláře měla ve svých seznamech už i tři cizince – Poláka, Nora a Ira. Navíc mě uklidňuje. Prý by s největší pravděpodobností našla nevěstu i mně.

Inzeráty. Dozvíte se proporce ženicha i to, jaký plat dostává
Spustit audio

Související