„Nejosobitější album, jaké jsem kdy vytvořila.“ Adele vydává desku 30

19, 21, 25 - to jsou čísla, která jsou fanouškům zpěvačky Adele moc dobře známá. Adele totiž své desky pojmenovává podle toho kolik jí bylo, když na nových písních začala pracovat. Dnes k nim britská zpěvačka přidává desku s názvem 30. 

Svoje v pořadí 4. studiové album označuje Adele za nejosobitejší album, jaké jsem dosud vytvořila. Britská zpěvačka se na ní svěřuje s tím, že její život se za posledních šest let velmi změnil, a to i kvůli rozvodu. Jak ale řekla pro stanici Beats One, hudba jí pomohla zvednout se na nohy.

„Myslím si, že některé písničky z tohoto alba můžou některým lidem trochu otevřít oči, můžou jim pomoct a třeba i změnit jejich životy,“ uvedla Adele. Vzpomínám si na jeden zajímavý moment – už jsme měli desku ve studiu nahranou a já jsem si uvědomila, že vlastně to album ani nemusím vydat. Hudba je sice moje terapie, ale nikdy do studia nechodím s tím, že potřebuju vydat další hit.“

Čtěte také

Adele v Hyde Parku

Adele vydala tucet nových písní. V některých z nich nešetřila ostrými výrazy. Ostatně právě Adele je známá také tím, že mluví bez obalu a bez příkras, a to jak na svých koncertech, tak i v rozhovorech s novináři.

Zatím poslední veřejný koncert Adele odzpívala v roce 2017 na slavném stadionu ve Wembley. Jestli s novou deskou vyrazí na čtvrtou koncertní šňůru ale neoznámila. I tak ale potěší přes 120 tisíc fanoušků na dvou koncertech v londýnském Hyde Parku příští rok v červenci.

U příležitosti vydání nového alba Adele pro americkou televizní stanici CBS na speciálním koncertě One Night Only zazpívala své největší hity i čtyři nové písně. Podívejte se na video.

autoři: Jiří Štefl , vma
Spustit audio

Související