Můj život je pohádka. Děti jsou obrovská zábava, říká olympijský vítěz v judu Krpálek

29. červenec 2019

Reportéři začali v časosběrném projektu Olympijský rok sledovat přípravu devíti českých hvězd pro nadcházející Olympijské hry. Sportovcem číslo jedna je judista Lukáš Krpálek, který bude v Tokiu obhajovat zlato z Olympiády v Brazílii. Jak se mu dnes daří, zjišťoval Petr Kadeřábek.

Lukáš Krpálek je jediný, který zůstal ve výběru Radiožurnálu do pořadu Olympijský rok. A jak sám říká, bylo nádherné se ve vzpomínkách vrátit. „Jsem rád, že projekt vznikl a mohu v něm být podruhé. Doufejme, že to bude mít stejné zakončení, jako před čtyřmi lety, “ usmívá se.

Olympijský rok Lukáše Krpálka vyvrcholil ziskem zlaté medaile. Teď se chystá do vyšší hmotnostní kategorie

03673413.jpeg

Pouhé 2 měsíce před olympijskými hrami v Riu se judistovi Lukáši Krpálkovi narodil syn Antonín. I jemu chtěl skutečně moc přivézt olympijskou medaili. A to se nakonec podařilo! Jeho Olympijský rok i finálový zápas komentoval reportér Petr Kadeřábek.

„Můj život je poslední rok úplná pohádka,“ svěřoval dojatě po svém vítězství. „Mám úžasnou rodinu, která na mě doma čeká, mám úžasného syna, na kterého se hrozně těším a jsem šťastný, že přivezu medaili.“

Rodina je pro něj větší radost, než olympijské zlato. To konstatoval i reportér Petr Kadeřábek, když ho obklopil smích Krpálkových dětí. „Člověk si hrozně přeje uspět ve sportu, ale s tímhle se to nedá srovnávat,“ přitakává judista. „Kdybych na Olympiádě neuspěl, věděl jsem, že se vrátím domů k rodině. Děti jsou obrovská zábava.“

Starosti a radosti z výchovy Toníka a Mariánky je největší změna, která se udála v Krpálkově životě od jeho olympijského triumfu. Nejen to, jak se mu daří v roli otce, ale i jak se připravuje na obhajobu zlaté medaile, bude mapovat časosběrný dokument Olympijský rok.

V něm vám přiblížíme i tři sta šedesát šest dní života tenistky Karolíny Plíškové, lezce Adama Ondry, střelce Davida Kosteleckého, skateboardisty Maxima Habance, kanoisty Martina Fuksy, oštěpařky Nikol Ogrodníkové, plavkyně Aniky Apostalon a paralympijského vítěze Arnošta Petráčka.

Natáčet se začíná v těchto dnech. Za rok totiž začnou Letní olympijské hry v Tokiu.

autoři: Petr Kadeřábek ,
Spustit audio