Olympijský rok Lukáše Krpálka vyvrcholil ziskem zlaté medaile. Teď se chystá do vyšší hmotnostní kategorie

31. prosinec 2016

Pouhé 2 měsíce před olympijskými hrami v Riu se judistovi Lukáši Krpálkovi narodil syn Antonín. I jemu chtěl skutečně moc přivézt olympijskou medaili. A to se nakonec podařilo! Jeho Olympijský rok i finálový zápas komentoval reportér Petr Kadeřábek.

Šlo o velmi emotivní zážitek. Jak na olympiádu Lukáš Krpálek vzpomíná? „Lukáš Krpálek své vzpomínky na olympiádu v minulých měsících přednášel několikrát, možná i několiksetkrát, protože je neskutečné, v jakém je kolotoči,“ říká Kadeřábek.

Jemu osobně pořád běhá mráz po zádech, protože 11. srpen letošního roku byl pro něho neuvěřitelný: „Komentovat zlatý olympijský závod českého závodníka je fantastické a já můžu říct, že komentovat svého kamaráda, to už se mi asi nikdy nepoštěstí.“

Z našeho seriálu Olympijský rok víme, že Lukáš Krpálek hodně rád jí maso. A teď se ani v přípravě nemusel nijak omezovat a dívat se na váhu, protože přestupuje do vyšší hmotnostní kategorie – ve váze do 100 kilogramů už totiž dosáhl v podstatě všeho.

Kdy ho poprvé uvidíme opět bojovat na tatami? „Mělo by to být poslední únorový víkend nadcházejícího roku na Grand Prix v Düsseldorfu a já doufám, že bude i na mistrovství Evropy, potažmo světa, a bude bojovat opět o ty nejcennější medaile,“ přeje mu Petr Kadeřábek.

autoři: pst , pka , jpr
Spustit audio