Možná je lepší, že jsem na kurtu strávila trochu víc času, přiznala po postupu Karolína Plíšková

19. leden 2023

Tenistka Karolína Plíšková prošla do třetího kola Australian Open. Putincevovou z Kazachstánu porazila přes mírné komplikace ve druhé sadě přesvědčivě 6:0 a 7:5. S českou hráčkou si nejen o zápase povídal reportér Radiožurnálu Sport Jaroslav Plašil. Užijte si celý rozhovor s tenistkou, kterou v dalším kole čeká Ruska Gračovová.

Karolína Plíšková postupuje do 3. kola Australian Open. Jaký to byl zápas?

Určitě dokážu zahrát lépe, ale vzhledem k podmínkám a soupeřce si myslím, že to bylo v pohodě. V druhém setu se to trochu zkomplikovalo, úplně jsem nečekala, že budu ve vedení 6:0, 2:0, navíc proti takové bojovnici. Trochu se to zadrhlo, ale nakonec dobré a možná je lepší, že jsem na kurtu strávila trochu víc času.

S Putincevovou jste ještě nikdy neprohrála, že?

Ano. Hodně zápasů protí ní bylo těžkých, protože nevíte co z její strany přijde. Chvíli se vzteká, chvíli si fandí, jindy zas brečí. I její hra je nahoru dolů, umí zahrát rychle z bekhendu, pak tam pošle nějaký "kraťas". Věřila jsem si na ní, že to bude 6:0, 2:0 jsem nečekala, ale hraje hru, která mi sedí. Můžu chodit i do jejího servisu, i proto se mi proti ní daří.

Hodně tady fouká vítr. Cítila jste to během zápasu na kurtu?

Ano, kurt je sice pěkný, ale docela otevřený. Na centrkurtech to není tolik znát, tam se to tolik nehýbe. Při zápase foukalo docela dost, navíc se vítr točil různými směry. Podmínky byly docela náročné.

Projevuje se na hře i chladnější počasí, které momentálně v Melbourne panuje?

Přijde mi, že i tak je to rychlé. Dala jsem i docela dost es. Když to prostě natáhnu nebo napálím, tak kurty i míče jsou rychlé. Určitě je to o trochu pomalejší než dva dny zpátky, kdy bylo těch čtyřicet stupňů. To se skoro nehrálo mi přišlo, teď tam pár výměn bylo. Koukala jsem na předpověď, má být tak nějak podobně. Vedro má být až koncem druhého týdne, tak se uvidí, jestli se tam probojuji.

Hrajete s obvázaným stehenním svalem. Je to prevence nebo vás něco trápí?

Trochu mě bolela noha, ale nerada si volám fyzio během zápasu. Čekala jsem docela dlouhý zápas, proto jsem si to zavázala před utkáním. Bude to ale určitě v pohodě.

Čtěte také

Je stále pravdou, že ráda sledujete zápasy ostatních hráčů?

Je to pravda, ale snažím se to trochu omezit. Jsem pak trochu blázen a vidím ty věci i v mojí hře, které se nedějí nebo nejsou pravda. Snažím se to proložit nějakým filmem, aby toho nebylo moc. Včera jsem třeba koukala na „Mušku“ na první set proti Collins, což mi přišlo jako super zápas. Když člověk postupuje dál turnajem, tak jsou tam peprnější zápasy. Koukám i na zápasy mužů, ale favority žádné nemám. 

Viděla jste výměnu mezi Khachanovem a Kublerem, kteří předvedli sedm desítek úderů?

Zápas jsem neviděla, ale zahlédla jsem zmínku někde na internetu. Ráda se na to podívám. Nedovedu si to představit, já bych to určitě někam vystřelila. Nemám na to trpělivost.

autoři: Jaroslav Plašil , rej
Spustit audio

Související